Jeg elsker blødende chokoladekage og kaldet chokoladefondant. Den fyldende midte i en rigtig snasket chokoladekage serveret med vaniljeis.

Kagen er en udsøgt dessert med en flydende chokoladekerne, der strømmer ud, når du sætter skeen i den. Den kombinerer en blød kagekonsistens med intens chokoladesmag og er den perfekte afslutning på en lækker middag. Server den med vaniljeis eller flødeskum – haps!

Blødende chokoladekage er perfekt til valentinsdag, nytårsaften eller bare når man trænger til en lækker chokoladekage med is. De er super nemme at lave og smager så godt.

Kagen er en dessert for både børn og voksne – hvem elsker ikke chokoladekage? Jeg ved også at nogle fryser blødende chokoladekage dejen direkte i ramekins og så bager dem fra frost – de kræver dog nogle flere minutter i ovnen. Så disse chokolade fondant er nemme at forberede i forvejen.

Prøv også hot fudge chokoladekage.

Opskrift på blødende chokoladekage

Blødende Chokoladekage
Udskriv Pin Opskriften
4.34 fra 6 stemmer

Blødende chokoladekage

Opskrift på blødende chokoladekage eller chokoladefondant. Små lækre chokoladekager perfekt med vaniljeis til.
Ret Blødende Chokoladekage
Køkken Fransk
Keyword Chokolade, Chokoladekage
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 11 minutter
Samlet tid 26 minutter
Antal 4 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.
  • Smør 4 ramekin med smør og kom 1 tsk mel i hver og fordel det rundt i dem og ryst det overskydende mel ud – se evt. video længere nede i indlægget.
  • Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad og så snart det hele er smeltet, så tages skålen af varmen.
  • Pisk æggeblommer, æg og sukker sammen.
  • Tilføj chokolade og smørmikset i æggesnapsen og rør det sammen.
  • Tilføj en smule salt og vend melet i.
  • Kom kagedejen i de 4 ramekin – se evt. video længere nede i indlægget.
  • Bag nu kagerne i 9-11 minutter eller indtil kanten ser bagt ud og midten ser lidt underbagt ud – se evt. video længere nede.
  • Lad kagerne stå i 1 minut før en tallerken kommes ovenpå hver og det hele flippes rundt, så kagen er på tallerkenen. Gentag dette ved alle 4 kager og servér med is til.
  • Velbekomme.

Noter

Kagerne er bedst serveret lune.

Tips til opskriften

Kagerne kan sagtens stå i i en halv time og stadig være lækre og fudgy indeni, men de løber ud som en rigtig blødende chokoladekage, hvis de serveres kort tid efter de er kommet ud af ovnen. Husk dog at ramekinformene holder på varmen, så vend kagerne ud af formene, når de er færdige i ovnen.

Hvad kan man servere til blødende chokoladekage?

Vaniljeis eller creme anglaise er en klassisk servering til blødende chokoladekage. Men en kold klat pisket fløde eller creme fraiche rørt med vanilje passer også rigtig godt til. Samt lidt frisk frugt eller skønne bær.

Ønskes lidt knas til desserten, så er nøddekrokant et rigtig godt bud. Skal den pyntes så pynt med f.eks. mynteblade eller citronmelisse.

Kagen er også god med f.eks. karamelsauce eller blot drysset med lidt flormelis.

Sådan laves blødende chokoladekage

Blødende Chokoladekage
Blødende chokoladekage

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.