Jordbær flødeis smager bare af sommer og sol. Den er så cremet og megalækkert. Imponér dine gæster med denne lækre flødeis med jordbær.

Serveringsforslag er f.eks. bare som den er eller serveres i en isvaffel. Den er dog også fantastisk til et stykke kage og/eller friske bær.

Prøv også min vanilje flødeis

Opskrift på jordbær flødeis

Jordbær flødeis
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Jordbær flødeis

Skøn og simpel jordbær flødeis.
Ret Jordbæris
Køkken Dansk
Keyword Is, Jordbær
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Køletid 4 timer
Samlet tid 5 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

Jordbærmix

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker med en elpisker i en gryde, indtil det er en let og lys æggesnaps.
  • Kom fløde og mælk i og stil gryden på medium varme.
  • Men et almindeligt piskeris – eller ske. Røres der konstant i mikset. Ismassen skal legeres til 82-83 grader og det skal gøres langsomt. Når ismassen rammer temperaturen, så skru næsten helt ned for varmen og hold iscremen på temperaturen i 1 minut før gryden tages af varmen.
  • Kør ismassen igennem en si og stil ismassen på køl i mindst 4 timer – kan også sagtens stå til næste dag – husk låg.
  • Imens iscremen køler, så kommes alle ingredienser til jordbærmikset i en gryde og så skal det hele koge i 5-8 minutter eller, indtil saften i bunden ligner en tynd sirup.
  • Kom mikset igennem en si og tryk så meget igennem, som du kan. Det frugtkød og kerner der er tilbage i sien skal ikke bruges. Kom den færdige jordbærsauce på køl (den skal være helt kold før den bruges).
  • Kør så isen på ismaskine, indtil det er en tyk softice og når isen er næsten færdig, så hældes jordbærsaucen i og den skal nu køre, indtil det er en fast softice.
  • Kom isen i en lufttæt beholder og frys i et par timer, så den kan sætte sig lidt mere, og så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Tips til opskriften

Isen kan fint holde et par måneder på frys uden at miste smag og den gode konsistens. Det er dog vigtigt, at den opbevares i lufttæt beholder.

Lige med flødeis, som er så tung på fløden som denne, er det vigtigt, at der kun bruges et almindeligt piskeris, når mælk og fløde kommer i. Jo mere fløde piskes, desto større chance er der for at den tykner eller ligefrem skiller og det ønskes der ikke for denne is + den skal på ismaskine senere. Men så længe der bruges almindeligt piskeris er der ingen fare på færd.

Hvorfor skal en is legeres? Det er vigtigt at legere en flødeis eller gelato – is der skal på ismaskine, da det gør dem stabile. De bliver både ekstra cremet, men det gør også at de ikke smelter så hurtigt og at de ikke krystalisere på ismaskinen.

Jeg har en thermomixer kan jeg ikke bruge den til at legere isen til de 82 grader? Nej, desværre. Jeg taler af erfaring. Jeg legerer ellers altid mine is på min thermomixer, da det er så nemt, men lige med denne tunge flødeis, så bliver alt den pisken i maskinen undervejs simpelthen for meget og det går udover konsistensen. Så en gryde og et termometer er vejen frem.

Hvad kan man servere til jordbær flødeis?

Jordbæris er altid lækker i sig selv, men ønskes noget tilbehør til er f.eks. friske jordbærskiver er et oplagt valg eler andre skønne bær i sæson. Du kan også servere en hjemmelavet jordbærsauce til – enten kold eller varm. Chokoladesauce passer også godt til jordbæris.

Knuste kiks eller hakkede ristede hasselnødder eller pistacienødder passer også godt til jordbæris. Er det sommer? Så prøv at knuse nogle makroner til.

Pisket fløde og er også altid et sikkert hit til en cremet jordbæris! En lækker jordbær sundae.

Serveres jordbærisen i portioner til gæster – f.eks. til nytår, så kan isen også piftes op med spiselige blomster eller urter som citronmelisse eller mynte.

Jordbær flødeis

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.