Vaniljeflødeis eller flødeis med vanilje smager bare himmelsk! Den er skøn alene, men kan bestemt også anbefale den til et stykke lunt frugttærte, chokoladekage og/eller sammen med bær. Husk at tjekke mine tips og tricks til denne is i noter under opskriftsboksen.

Lige denne flødeis kræver ismaskine for bedste resultat. Har du ikke en ismaskine, så anbefaler jeg at prøve min opskrift på vaniljeis uden ismaskine.

Den finder du her vaniljeparfait – flødeis uden ismaskine.

Opskrift på vaniljeflødeis

Vaniljeflødeis
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Vaniljeflødeis

Lækker hjemmelavet flødeis med vanilje. Denne flødeis er en vaskeægte flødeis med primært fløde og den er SÅ lækker. Prøv den gerne med friske jordbær eller hindbær.
Ret Flødeis, Vaniljeis
Køkken Dansk, Fusion
Keyword Flødeis, Vanilje, Vaniljeis
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Køletid 4 timer
Samlet tid 4 timer 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljeekstrakt med en elpisker i en gryde, indtil det er en let og lys æggesnaps.
  • Kom fløde og mælk i og stil gryden på medium varme.
  • Men et almindeligt piskeris – eller ske. Røres der konstant i mikset. Ismassen skal legeres til 82-83 grader og det skal gøres langsomt. Når ismassen rammer temperaturen, så skru næsten helt ned for varmen og hold iscremen på temperaturen i 1 minut før gryden tages af varmen.
  • Kør ismassen igennem en si og stil ismassen på køl i mindst 4 timer – kan også sagtens stå til næste dag – husk låg.
  • Kør så isen på ismaskine, indtil det er en fast softice.
  • Kom isen i en lufttæt beholder og frys i et par timer, så den kan sætte sig lidt mere, og så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Isen kan fint holde et par måneder på frys uden at miste smag og den gode konsistens. 

Tips til opskriften

Isen kan fint holde et par måneder på frys uden at miste smag og den gode konsistens. Det er dog vigtigt, at den opbevares i lufttæt beholder.

Lige med flødeis, som er så tung på fløden som denne, er det vigtigt, at der kun bruges et almindeligt piskeris, når mælk og fløde kommer i. Jo mere fløde piskes, desto større chance er der for at den tykner eller ligefrem skiller og det ønskes der ikke for denne is + den skal på ismaskine senere. Men så længe der bruges almindeligt piskeris er der ingen fare på færd.

Hvorfor skal en is legeres? Det er vigtigt at legere en flødeis eller gelato – is der skal på ismaskine, da det gør dem stabile. De bliver både ekstra cremet, men det gør også at de ikke smelter så hurtigt og at de ikke krystalisere på ismaskinen.

Jeg har en thermomixer kan jeg ikke bruge den til at legere isen til de 82 grader? Nej, desværre. Jeg taler af erfaring. Jeg legerer ellers altid mine is på min thermomixer, da det er så nemt, men lige med denne tunge flødeis, så bliver alt den pisken i maskinen undervejs simpelthen for meget og det går udover konsistensen. Så en gryde og et termometer er vejen frem.

Hvad serverer man til vanilje flødeis?

Friske bær som jordbær, blåbær eller hindbær er et oplagt valg til vaniljeis. Du kan også servere isen med hjemmelavet karamelsauce eller chokoladesauce – enten kolde eller varme. Er sæsonen køling, så anbefaler jeg en lun karamelsauce eller en lun fudgesauce… mmh.

Hakkede ristede nødder og/eller flødeskum er også godt – en slags vanilje sundae – måske med lidt sauce over?

Flødeis er fantastisk serveret sammen med vafler almindelige eller belgiske, pandekager eller cookies – eller er mega fudgy brownie.

Vaniljeisen kan også toppes med hakket chokolade, kiksestykker, sprøde karamelstykker eller sukkerristet havregryn.

Har du grillet en banan er den også fantastisk med vaniljeisen.

Flødeis er også gode i kræmmerhuse eller bare serveret med lækre vaffelrør med creme i.

Vaniljeflødeis
Vaniljeflødeis

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest