Italiensk kødbollefars viklet ind i butterdej… det er bare en mega lækkert snack! En snack eller hapser, som er for både børn og voksne.

Jeg elsker at arbejde med butterdej. Du kan lave både søde og salte retter med butterdej og du kan lave små butterdejshapsere, store tærter, små kager osv med butterdej. Det er så nemt at arbejde med og det smager fantastisk.

Du kan fylde disse med hvad som helst, men i dag viser jeg jer, hvordan I laver disse butterdejshapsere med min opskrift på italiensk kødbollefars.

Nu hvor vi er i gang… så skal du da også prøve mine græsk farsbrøds hapsere med feta ikke?? 😉

De her hapsere er lækre varme og kolde. De er super i madpakken, på picnic osv. De er også fryseegnet!

20 lækre hapsere

Du skal bruge:

1 kg hakket oksekød
1 løg hakket
2 fed knust hvidløg
1 bundt hakket persille
2 tsk tørret rosmarin
6 skiver toastbrød skåret i tern (de små toastbrød, så cirka 180-200 gram – jeg skar skorpen af)
2 æg
1 dl revet granaost
Salt og peber

2 plader fersk butterdej
1 letpisket æg
Sesam

Italienske Kødbollehapsere - Butterdejshapsere Med Italiensk Kødbollefars Italienske Kødbollehapsere - Butterdejshapsere Med Italiensk Kødbollefars

Sådan laves disse lækre butterdejshapsere:

Vil du hellere se mig lave dem på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Bland oksekød, brødtern, løg, persille, hvidløg, æg, rosmarin, grana, salt og peber sammen.

Del farsen op i 4 portioner.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Beklæd 2 bageplader med bagepapir.

Se evt min video for det næste trin.

Form en pølse af 1 portion af farsen langs den korte side af en plade butterdej fra den ene side til den anden. Rul nu pølsen sammen med butterdejen (du skal bruge halvdelen af butterdejspladen til en portion) og børst butterdejen med lidt let pisket æg, så det kan sidde fast. Når pølsen er dækket i butterdej, så skære du pølsen af og gentager det hele en gang til med en ny portion af farsen og den sidste halvdel af butterdejen. Gør det samme med det sidste fars på den sidste plade butterdej.

Brug en gaffel, bagsiden af en kniv eller dine fingre til at lukke med langs kanten på alle pølserne.

Skær dem alle i 5 stykker (så du har 20 i alt).

Placer 10 hapsere på en bageplade og 10 på en anden.

Børst hapserne med æg og stik dem alle i toppen med en kniv.

Drys sesam på toppen.

De skal nu bage i ovnen i 18-20 minutter eller indtil flotte gyldne.

De kan nu nydes varme eller kolde eller fryses ned til senere.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂

Italienske Kødbollehapsere - Butterdejshapsere Med Italiensk Kødbollefars