De her butterdejspakker smager himmelsk! De er fyldet med en cremet rød fetacreme og skinke. De kan nydes både varme og kolde og de kan fryses, så de kan nemt laves i forvejen. Det er en super lækker snack!

Jeg har før lavet himmelske feta pakker her på bloggen, nemlig grønne vegetariske pakker med mandler. De er allerede et hit her på bloggen – og de smager så godt! Så jeg tænkte, at jeg ville lave dem igen i en rød udgave og med kød. Begge udgaver smager så godt!

Jeg har masser af lækre opskrifter med butterdej! Heriblandt: Butterdejsfirkanter med ricotta og skinke / ButterdejssnegleGræsk farsbrøds hapsere / Butterdej med creme og marcipan / Engelske pølsehorn med et dansk twist / Pizza lunch bites / Jalapeño popper twisters

36 stks

Du skal bruge:
130 gram rød pesto /tomatpesto
1 fed hvidløg
200 gram flødeost
325 gram salattern
Salt
175 gram skinkestrimler
3 plader fersk butterdej

1 æg let pisket

Sådan laves de:

Vil du hellere se mig lave hapserne på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom salattern, flødeost, pesto, hvidløg og salt i en foodprocessor og kør, indtil det har en cremet konsistens.

Nu er cremen færdig og der er nok creme til 3 plader butterdej = 36 stks 🙂

Skær de 3 butterdejsplader ud i 12 firkanter hver (se evt min video). Der vil muligvis være 2 cm butterdej i den ene side, som ikke vil blive brugt, hvis du ønsker firkanterne helt kvadrat.

Kom 1 spsk fyld i midten af alle firkanterne – der må endelig ikke komme for meget i, men det skal selvfølgelig også nok i. Fyldet vil hæve i ovnen (se evt min video for mængde).

Nu skal de foldes. Tag to modsatte hjørner af en af firkanterne og saml dem. Tag herefter de to andre modsatte hjørner og saml dem. Saml så de to lukninger så godt du kan (se evt min video). Dette skal gøres ved alle 36 firkanter, så du har 36 pakker. Lukkes de ikke ordentlig, så vil de åbne sig i ovnen.

Når alle pakkerne er samlet, så skal de fordeles ud på 3 bageplader med bagepapir.

Pensel dem alle sammen med æg.

Bag de lækre hapsere i ovnen i cirka 14 minutter eller indtil flotte gyldne (bager du 2 plader på én gang kan det være de skal have længere tid i ovnen).

De er nu klar til servering.

De kan nydes både varme og kolde – og som nævnt tidligere, så kan de også fryses og tages op, når de skal bruges.

Velbekomme!

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig.