Hasselback kartofler med en kækker yoghurtdressing og sprøde græskarkerner. De er gode som tilbehør til aftensmaden eller grillmaden.

Kartofler var før i tiden ikke en favorit hos mig – i hvert fald ikke da jeg var barn (med mindre det var fritter). Jeg var ikke fan af kartoffelmos (med mindre det var bagt i ovnen) og kogte kartofler har aldrig været mig. Nu elsker jeg kartofler. Jeg elsker mos, jeg elsker stadigvæk fritter, jeg elsker bagte kartofler, chips, hasselbach, flødekartofler, rösti, friteret mos og så meget andet.

Jeg har en liste med alle mine opskrifter, som indholder kartofler. Den finder du lige HER. Der er alt fra flødekartofler (nogle med pikantost, andre med karrysauce (jep, og det smager himmelsk) og andre med whiskysauce!) til fritter og kartoffelskiver med fetacreme og lækre kartoffelsalater.

Tips til hasselback kartofler

Det er vigtigt at skære langt ned i kartofler for at få mest muligt at kartoflen sprød, men pas selvfølgelig på at det ikke bliver for langt ned, så kartoflerne falder fra hinanden efter den er bagt.

Du kan servere hvilken som helst slags dip eller dressing til. Jeg har flere udgaver her på bloggen og jeg kan virkelig også anbefale DENNE persilledip.

Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner

Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner

Hasselbach kartofler er super tilbehør.
Ret Kartofler
Keyword Kartofler
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Dressing

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Skyl kartofler og lav nogle snit i dem, som hasselback kartofler.
 • Kom alle kartofler i en pose med olie, salt, peber og timian. Ryst posen godt.
 • Kom alle kartofler på en bageplade med snittene op ad.
 • De skal nu bage i ca. 40 minutter eller indtil gyldne og færdige.

Dressing

 • Hak persillen og knust hvidløget.
 • Rør yoghurt, persille, hvidløg, salt og peber sammen.
 • Smag den til og tilføj så vand, indtil ønsket konsistens. 

Græskarkerner

 • Rist græskarkernerne på en varm pande med olie og salt, indtil de er gyldne og begynder at poppe.

Servering

 • Kartoflerne er nu klar til at blive serveret med dressing og græskarkerner.
 • Velbekomme.

Noter

Der er dressing nok til 8 personer. 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner Hasselback Kartofler Med Yoghurtdressing Og Græskarkerner