Flæskesteg og syltede agurker går så godt i en sandwich! Jeg fik så en idé… hvorfor ikke lave det til en fantastisk kartoffelsalat i stedet for? Med ovnbagte kartofler og hjemmelavet flæskesvær? Hold nu op et himmelsk resultat! Denne her kartoffelsalat er den bedste! Du kan selvfølgelig blot købe færdiglavet flæskesvær, hvis du ikke vil lave dem selv.

Jeg er vel ikke den eneste, som elsker en god kartoffelsalat og en lækker saftig flæskestegsburger? Denne gang har jeg sat de to ting sammen! Jeg har tilføjet sprøde flæskesvær og syltede agurker i min kartoffelsalat og hold nu op – det smager himmelsk! Jeg skar sværerne af en lille nakkekam og skar herefter nakkenkammen ud i koteletter. Dem serverede jeg til kartoffelsalaten 🙂

Prøv nogle af mine andre opskrifter på kartoffelsalat, som du finder lige HER.

Inden opskriften begynder, så vil jeg lige nævne at jeg har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! 😀 I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

6-8 personer

Du skal bruge:

1300 gram nye små kartofler
Salt og peber
2 spsk olie

250 gram svær/hud (et stort stykke) – jeg skar det af en 1 kg flæskesteg og lod cirka ½-1 cm fedt sidde på.
Godt med salt

2 rødløg hakket
1 agurk
3 gulerødder
6 spsk hakket syltede agurker
1 bundt hakket persille
Salt og peber
3 dl creme fraiche
2 dl mayonnaise

Husk at du kan bruge færdige lavet flæskesvær i stedet for 🙂

Flæskestegssandwich Inspireret Kartoffelsalat - Kartoffelsalat Med Syltede Agurker Og Hjemmelavet Flæskesvær Flæskestegssandwich Inspireret Kartoffelsalat - Kartoffelsalat Med Syltede Agurker Og Hjemmelavet Flæskesvær

Sådan laves den:

Vil du hellere se mig lave kartoffelsalaten på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl kartoflerne godt og skær kartoflerne i halve (eller kvarte hvis de er store).

Kom dem alle i en pose med salt, peber og olie.

Ryst posen godt.

Hæld kartoflerne ud på en bageplade og bag kartoflerne i 35-40 minutter i ovnen.

Nu skal de blot køle helt ned.

I mens laves sværerne (se evt min video).

Lad ovnen stå på 180 grader varmluft.

Rids dybe snit ned i huden og gnub godt med salt i.

Kom stykket på en bageplade med bagepapir og kom bagepapir ovenpå.

Kom så et fad ovenpå – dette vil holde sværet/huden helt flad uden at krølle sammen i ovnen.

Kom pladen i ovnen i 40 minutter og fjern så fadet og det øverste lag bagepapir.

Bag så sværet i yderligere 20-40 minutter eller indtil gylden og god sprød.

Lad det køle i 20 minutter før det skæres ud i små stykker – og så har du lækre sprøde flæskesvær.

I mens du venter på sværerne bliver færdige så kan du skrælle gulerødderne og herefter bruge en skræller til at lave tynde strimler af dem.

Skær også agurken i meget tynde skiver.

Kartoffelsalaten er nu klar til at blive blandet.

Kom kartofler, rødløg, agurkeskiver, gulerodsstrimler, persille og syltede agurker i en skål sammen med creme fraiche og mayonnaise.

Smag nu kartoffelsalaten til med salt og peber.

Når kartoffelsalaten skal serveres, så drysses de sprøde svær ovenpå (eller også kan de serveres ved siden af – så kan man selv drysse dem på og hvis der er kartoffelsalat tilbage, så kan dem gemmes (sværene bliver bløde hvis de gemmes sammen med kartoffelsalaten, men opbevares de i en lufttæt beholder alene, så holder de sig sprøde i flere dage. Kartoffelsalaten kan holde sig et par dage i køleskabet)

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂

Flæskestegssandwich Inspireret Kartoffelsalat - Kartoffelsalat Med Syltede Agurker Og Hjemmelavet Flæskesvær