En lækker flæskestegssandwich med et nyt take! Mød flæskestegstoasten! Saftigt kød, sprøde svær, smeltet ost, syltede agurker og en lækker purløgsdressing. En toast som familien vil elske.

En lækker flæskestegssandwich siger man aldrig nej til. Vi er ofte heldige at finde flæskesteg/svinekam på tilbud omkring 5-6 kg for 120-150 kr. Så skærer jeg det ud i mindre stykker og fryser ned. Så har vi billigt kød til mange dage. Jeg laver ofte flæskestegssandwich og denne gang ville jeg pifte den lidt op. Den ser måske lidt flad ud, når det nu er en toast… men jeg kan lige love jer for at smagen er fantastisk!

Tip til flæskestegssandwich / toast:

Hvis I ikke kan spise alle toast på én gang, så anbefaler jeg stadigvæk at lave alle 6 toasts og kun komme svær i dem, som skal nydes med det samme. Hvis de alle sammen laves med svær og nogle gemmes til dagen efter, så vil sværen indeni være blød. Så gem sværen til disse toasts i sølvpapir i køleskabet og nyd dem ved siden af toasten dagen efter. Flæskesvær kan nemt lunes i mikroovnen med køkkenrulle omkring og så vil de puffe op og blive sprøde – de skal blot have lang nok tid i mikroovnen (husk at holde øje).

De overskydende toasts, som gemmes til næste dag kan lunes i ovnen og så vil de være mega lækre igen.

Jeg har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Flæskestegssandwich - Den Bedste Toast Med Flæskesteg

Jeg elsker flæskesteg og jeg elsker en god flæskestegssandwich. Jeg har allerede lavet nogle på bloggen. De opskrifter finder du lige HER. Flæskestegssandwich kan laves på mange måder. Man kan lave den på den klassiske måde eller man kan gå lidt mere moderne til værks. Jeg synes selv at jeg har lavet en ret anderledes flæskestegssandwich i dag og den smager fantastisk! Mød toasten med flæskesteg, ost, syltede agurker og lækker hjemmelavet dressing. Lad os så komme i gang!

Flæskestegssandwich - Den Bedste Toast Med Flæskesteg

Flæskestegssandwich - Den Bedste Toast Med Flæskesteg
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Flæskestegssandwich - Den Bedste Toast Med Flæskesteg

Hvis du ikke har smagt en toast med flæstesteg så er det på tide! Det smager himmelsk med de sprøde svær, den smeltede ost og den hjemmelavet dressing. 
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Dansk
Keyword Flæskestegssandwich
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Flæskestegen

Dressing

Sådan gør du

Flæskestegen

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Kom flæskestegen i et fad og gnub godt med salt ind i rillerne i huden på flæskestegen.
 • Kom vand i fadet, så det når flæskestegen cirka 2-3 cm op.
 • Tilføj så 1 bouillonterning og stil fadet i ovnen. 
 • Jeg bruger et stegetermometer, så jeg er sikker på at temperaturen rammer 67 grader.
 • Efter 70 minutter var min flæskesteg 60 grader i midten. Hvis dine svær ikke er sprøde ved dette punkt, så skal du skrue ovnen op på 210 grader og give flæskestegen cirka 10 minutter mere. Her ramte min flæskesteg 67 grader og sværene var mega sprøde.
  Er sværene allerede sprøde, når din flæskesteg er 60 grader, så fortsætter du blot ved 180 grader og giver den indtil midten rammer 67 grader.
 • Tag nu flæskestegen ud og lad den hvile i mens de andre ting forberedes.

Dressing

 • Hak purløg og bland sammen med creme fraiche og mayonnaise.
 • Smag dressingen til med salt og peber

Toast

 • Smør noget smør på alle 12 skiver toastbrød.
 • Vend dem alle sammen med smørsiden ned ad. 
 • Smør dem alle med et pænt lag dressing. 
 • Skær sværen af flæskestegen og skær så flæskestegen uden i tynde skiver - Det er nemmere at gøre med sværen taget af. 
 • Skær fedtet af. 
 • Skær eller knæk flæskesværen fra hinanden og del dem evt på midten. 
 • Kom halvdelen af cheddarosten på 6 af toastbrødsskiverne.
 • Fordel nu kødet ovenpå de 6 skiver. 
 • Kom nu det antal syltede agurkeskiver på, som du ønsker på de 6 skiver toastbrød.
 • Kom så det sidste ost på og herefter skal sværen fordeles ovenpå.
 • Kom herefter de andre 6 skiver toastbrød ovenpå med smørsiden op ad. 
 • De er nu klar til at komme i toast-eller paninimaskinen. De kan også laves på panden eller i ovnen. 
 • Når de er gyldne, så er de klar til servering. 
 • Velbekomme. 
Sociale Medier:

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge med lige her 🙂

Flæskestegssandwich - Den Bedste Toast Med Flæskesteg Flæskestegssandwich - Den Bedste Toast Med Flæskesteg