Falafler er så nemme at lave og smager fantastisk. De er nemme at lave og er det perfekte fyld i f.eks. pitabrød.

Jeg elsker hjemmelavede falafler. De smager himmelsk og er fantastiske i f.eks. pitabrød, på en salat eller blot nydes alene med en lækker dip til. Prøv falafler i hjemmelavede pitabrød.

Disse vegetariske kødboller kan bruges til så meget og de kan nemt smages tiil med andre krydderier eller krydderurter. Elsker man koriander, så kan persille skiftes ud med friske koriander.

For at få de perfekte falafler, så er det vigtigt at de får god farve, når de friteres for at sikre den korrekte tilbedring af kikærter og få dem tilberedt hele vejen igennem. Det giver samtidig en fantastisk smag.

Opskrift på falafler

Falafler
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Falafler

Lækre friterede falafler perfekte til pitabrød, tortilla eller ovenpå en lækker salat.
Ret Falafler
Køkken Mellemøstlige
Keyword Falafler, Kikærter
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 30 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom kikærterne i en skål og dæk med vand, så de er dækket med 10 cm vand. Lad dem trække i 24 timer, indtil de bliver bløde med et viskestykke over skålen. Sørg gerne for at skifte vandet halvvejs.
  • Kom kikærterne i en si, skyl dem og lad dem dryppe af – gerne i en halv times tid.
  • Kom kikærter, persille, hvidløg, løg skåret i kvarte, citron, alle krydderier, mel, æg og salt og peber i en foodprocessor og kør, indtil du har et lækkert grønt falafelmix.
  • Kom falafelmixet i en skål og stil det på køl i 30 minutter, så det kan trække lidt. Form herefter ca. 30 falafler – mikset skal trykkes forsigtigt sammen – det kan ikke rulles.
  • Varm olie til ca. 175 grader i en gryde og steg 4-6 falafler ad gangen. Det er vigtigt der ikke kommes for mange i ad gangen, da olien så bliver for kold. Hold olien så vidt mulig på de 175 grader, så regulér op og ned med varmen og hold øje med termometer. De tilberedes i olien, indtil de er lækre mørkgyldne.
  • Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle.
  • Når alle er stegt, så er de klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Falaflerne er frysevenlige.
Falaflerne kan fint holde et par dage på køl og skal blot varmes på en tør pande eller i ovnen før servering.

Tips til opskrift

Det er vigtigt at olien holde varm, så steg ikke for mange falafler ad gangen, så olien falder for meget i temperatur. De skal være gode gyldne før de tages op.

Du kan forberede kikærterne før, men de skal ikke ligge i vandet i mere end 24 timer. Hæld vandet fra, skyl og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl i op til 24 timer før brug.

Falaflerne er frysevenlig og de kan også fint holde et par dage på køl og skal blot varmes på en tør pande eller i ovnen før servering.

Hvad kan man servere til falafler

Hjemmelavede falafler eller bare falafler generelt har godt at at blive serveret sammen med noget. De kan sagtens blot serveres som en lækker snack med f.eks. dips til – f.eks. hjemmelavet kebabdressing, raita eller blot en yoghurt rørt med lidt vand, spidskommen, hvidløg, salt og peber.

Falafler er også fantatiske serveret sammen med fladbrød, tortillas eller pitabrød, salat, grøntsager, dressing, syltede rødløg, hjemmelavet chiliolie og hvidløgsolie – det er match made in heaven!

Sidst men ikke mindst så er de også gode serveret som en salat med falafler. Så din favoritsalat med falafler til eller rykket i stykker og kommet ovenpå.

Falafler
Falafler

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.