Djævleæg er perfekt til påskefrokosten, julefrokosten eller som en del af et lækkert forretbord nytårsaften. De er selvfølgelig også lækre året rundt til hjemmebagt brød.

Djævleæg, også kendt som deviled eggs, er en klassisk forret eller snack. Disse skønne æg er kogt, skåret i halve og fyldt med en blanding af æggeblommer, mayonnaise, sennep og krydderier, der giver en dejlig kontrast mellem det cremede og krydrede. De er en populær forret til fester og picnic og kan serveres med en smule paprika eller frisk persille på toppen for en ekstra pift.

Djævleæg smager skønt og kan nemt tilpasses efter hvilke smage man elsker. De kaldes også deviled eggs. Disse djævleæg er helt klassiske, men du kan sagtens smage blommen til med f.eks. karry og/eller lidt chili.

Prøv også skotske æg.

Opskrift på djævleæg

Djævleæg
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Djævleæg

Djævleæg eller deviled eggs er perfekt tilbehør til rugbrød eller bare hjemmebagt brød generelt. super til frokostbordet.
Ret Deviled Eggs, Djævleæg
Køkken Amerikansk
Keyword Æg
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 7 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom æggene forsigtigt i kogende vand og kog dem i 10 minutter og skyl dem herefter i koldt vand og lad dem stå i det kolde vand, så de kan køle helt ned.
  • Skær æggene i halve og tag blommen ud og kom blommerne i en skål.
  • Rør/pisk æggeblommerne med mayonnaise, sød sennep, salt og peber – se evt. video længere nede i indlægget.
  • Smag mikset til og kom det herefter i en spøjtepose.
  • Sprøjt blommemikset i de tomme æggehvider og pynt med karse – jeg kommer også lidt karse ud på serveringsfadet, så djævleæggene ikke glider rundt.
  • Så er de klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

De kan forberedes dagen før og holdes i en lufttæt beholder på køl – vent med at pynte med karse til de skal serveres.

Tips til opskriften

De kan forberedes dagen før og holdes i en lufttæt beholder på køl – vent med at pynte med karse til de skal serveres.

Ønsker du ikke smag af sennep, så kan der smages til med f.eks. karry eller blot undlade sennep og evt. tilføje en smule ekstra mayo.

Ønsker man et ekstra pift farve på serveringen, så kan de drysse med en lille smule paprika – eller chiliflager for et lille spark.

Hvad kan man servere til djævleæg?

Djævleæg eller deviled eggs har vi både fået som forret og som frokostanretning sammen med andre lækkerier. Skal de serveres som forret, så server lidt lækkert brød til med smør, en lille salat og evt. en klat hjemmelavet urtedressing.

Skal de serveres til en frokost anretning, frokostbord eller buffetbord, så passer æggene til alt fra lækker rugbrød, lunt brød med smør til, salater, rejesalat, fiskeanretning, fiskefileter, pålæg og meget andet. De er også rigtig gode til julefrokostbordet og påskefrokost.

Sådan laves djævleæg

Djævleæg
Opskrift på djævleæg

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.