Den Bedste Chokoladeis

Den Bedste Chokoladeis

Chokoladeis er en af mine favoritter. Denne hjemmelavet chokoladeis smager himmelsk og den kræver ikke meget at lave. Hele familien vil elske denne opskrift på chokoladeis og du kan sagtens skifte mørk chokolade ud med hvid chokolade eller mælkechokolade. En lækker dessert til sommeren.

Jeg elsker is, men det ved I nok allerede godt. Enten fordi I har set mig lave is flere gange i Masterchef eller fordi I har fulgte med på bloggen er i et stykke tid. Jeg har masser af isopskrifter på bloggen og du kan finde dem alle sammen lige HER. Hvis du har en ismaskine, så prøv min oreois og min vaniljeis… nøj!

Jeg laver ofte gelato (nogle gange is med kun mælk), men gelato laves ofte med 1/3 fløde og 2/3 mælk, så den består primært af mælk. Dette giver isen en meget lettere og mere lækker konsistens og smagen bliver meget bedre, fordi den fede fløde ikke overdøver.

Is kan mange ting. Jeg elsker at nyde det alene, i en vaffel, til en god brownie, på RIGTIGE hjemmelavede tunge belgiske vafler eller blot til frisk frugt.

Tips til chokoladeis

Chokoladeisen her kræver en ismaskine, så hvis du ikke har en ismaskine, så kan du desværre ikke bruge denne opskrift. Men jeg har masser af andre lækre isopskrifter, som ikke kræver ismaskine. Blandt andet DENNE baileys is.

Du kan skifte mørk chokolade ud med enten hvid chokolade eller mælkechokolade.

Den Bedste Chokoladeis - Hjemmelavet Cremet Chokoladeis

Cremet og lækker chokoladeis – en af mine favoritter! Server i en isvaffel og ungerne vil blive så glade!

Den Bedste Chokoladeis - Hjemmelavet Cremet Chokoladeis

Kunne spise chokoladeis hver eneste dag… Det er intet som hjemmelavet is!

Den Bedste Chokoladeis - Hjemmelavet Cremet Chokoladeis

Vil du give isen lidt ekstra, så kan du tilføje hakket chokolade, nødder eller endda skumfiduser.

Den Bedste Chokoladeis - Hjemmelavet Cremet Chokoladeis
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Den Bedste Chokoladeis – Hjemmelavet Cremet Chokoladeis

Lækker hjemmelavet chokoladeis, som hele familien vil elske.
Ret Chokoladeis, Dessert
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Chokolade, Is
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer

Equipment

 • Ismaskine

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hak chokoladen fint.
 • Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
 • Pisk fløde og mælk i.
 • Varm blandingen langsomt med æg, sukker, fløde og mælk over middelvarme under konstant omrøring, indtil massen rammer 82 grader (du skal ikke varme cremen for hurtigt).
 • Hæld den varme masse over den finthakkede chokolade, og rør det hele sammen, indtil du har en lækker chokolade iscreme.
 • Hæld cremen i en bøtte uden låg, og stil massen i køleskabet i 4 timer eller, indtil den er helt kold – cremen vil tykne, når den køler.
 • Hæld ismassen på ismaskinke og kør, indtil du har en cremet softice konsistens.
 • Du kan nyde den som den her eller komme i en bøtte og fryse i 2-4 timer, indtil den bliver mere fast og lave kugler af isen.
 • Velbekomme.

Noter

Du kan skifte mørk chokolade ud med mælkechokolade eller hvid chokolade.
Isen kan nemt holde sig en måneds tid i fryseren.
Kan du ikke vente 4 timer på at iscremen køler, så kan du stille den i fryseren i 1-2 timer i stedet for – men pas på den ikke fryser.

Legering af iscreme

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Den Bedste Chokoladeis - Hjemmelavet Cremet Chokoladeis
Den Bedste Chokoladeis - Hjemmelavet Cremet Chokoladeis
Den Bedste Chokoladeis - Hjemmelavet Cremet Chokoladeis
Den Bedste Chokoladeis - Hjemmelavet Cremet Chokoladeis


2 thoughts on “Den Bedste Chokoladeis”

 • Hej Julia.
  Først og fremmest stort tillykke med sejren.
  Ang. denne opskrift og det med at den skal blendes. Hvad så, hvis du bruger thermomixer (som jeg nu brændende ønsker mig)? Kan du gøre det der eller skal den alligevel blendes for sig?
  Jeg kiggede lige ovre i den anden opskrift på chokoladeis, men jeg må huske forkert. Synes bestemt at der var thermomix info der.

  • Hov. Beskeden/spørgsmålet her, skulle have været ovre i mælkechokoladeisen. Så den opskrift jeg henviser til er altså denne. Undskyld forvirringen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *