Chokolade flødeis smager himmelsk! Selvom den er lavet på fløde er den så knap så tung, når den laves på denne måde. Den er perfekt til den sommer vi går i møde – men også til dessert året rundt.

Jeg laver faktisk min chokolade flødeis med kakao i stedet for mørk chokolade, da jeg synes kakao giver isen en knap så tung smag (selvom chokolade også er fantastisk). Jeg anbefaler dog at bruge kakao af f.eks. Holland eller Valrhona (skal det være ekstra godt).

Prøv også min vanilje flødeis

Opskrift på chokolade flødeis

Chokolade flødeis
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Chokolade flødeis

Lækker cremet chokolade flødeis
Ret Chokoladeflødeis
Køkken Dansk
Keyword Chokolade, Flødeis
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Køletid 4 timer
Samlet tid 4 timer 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, kakao og sukker med en elpisker i en gryde, indtil det er en let og lys æggesnaps.
  • Kom fløde og mælk i og stil gryden på medium varme.
  • Men et almindeligt piskeris – eller ske. Røres der konstant i mikset. Ismassen skal legeres til 82-83 grader og det skal gøres langsomt. Når ismassen rammer temperaturen, så skru næsten helt ned for varmen og hold iscremen på temperaturen i 1 minut før gryden tages af varmen.
  • Kør ismassen igennem en si og stil ismassen på køl i mindst 4 timer – kan også sagtens stå til næste dag – husk låg.
  • Kør så isen på ismaskine, indtil det er en fast softice.
  • Kom isen i en lufttæt beholder og frys i et par timer, så den kan sætte sig lidt mere, og så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Isen kan sagtens holde sig et par måneder på frys i lufttæt beholder.

Tips til opskriften

Isen kan fint holde et par måneder på frys uden at miste smag og den gode konsistens. Det er dog vigtigt, at den opbevares i lufttæt beholder.

Lige med flødeis, som er så tung på fløden som denne, er det vigtigt, at der kun bruges et almindeligt piskeris, når mælk og fløde kommer i. Jo mere fløde piskes, desto større chance er der for at den tykner eller ligefrem skiller og det ønskes der ikke for denne is + den skal på ismaskine senere. Men så længe der bruges almindeligt piskeris er der ingen fare på færd.

Hvorfor skal en is legeres? Det er vigtigt at legere en flødeis eller gelato – is der skal på ismaskine, da det gør dem stabile. De bliver både ekstra cremet, men det gør også at de ikke smelter så hurtigt og at de ikke krystalisere på ismaskinen.

Jeg har en thermomixer kan jeg ikke bruge den til at legere isen til de 82 grader? Nej, desværre. Jeg taler af erfaring. Jeg legerer ellers altid mine is på min thermomixer, da det er så nemt, men lige med denne tunge flødeis, så bliver alt den pisken i maskinen undervejs simpelthen for meget og det går udover konsistensen. Så en gryde og et termometer er vejen frem.

Hvad serverer jeg til chokolade flødeis?

Skal chokoladeisen serveres i flere chokoladetoner, så kan du servere den med f.eks. et drys af chokoladeflager, chokoladesauce eller små chokoladeknapper eller hakket chokolade. Det kan også vendes i isen efterhånden, som den kommes i beholderen efter turen i ismaskinen.

Ristede nødder er også altid et hit til flødeis. Jeg kan også anbefale knuste kiks eller knuste cookies.

Chokoladeis kan nogle gange være lidt tung, så lækre jordbær eller andre bær passer så godt sammmen med chokoladeisen. Så kan jeg også anbefale hjemmelavede belgiske vafler, almindelige vafler eller kræmmerhuse.

Sidste men ikke mindst, så er flødeskum også lækkert med flødeis. En chokolade sundae.

Chokolade flødeis

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest