Chili cheese dip er en varm ostedip med kun 3 ingredienser. Den kræver kun 5 minutter af din egen tid. Den er super skøn til f.eks. tortillachips.

Du kan også lave dippen og sætte en ske i. Så kan man bruge den smeltede ost i f.eks. en burger ovenpå bøffen, når burgeren samles.

Prøv også hjemmelavede chili cheese tops.

Chili Cheese Dip
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Chili Cheese Dip

Lækker og simpel ostedip til chips.
Ret Dip
Køkken Amerikansk
Keyword Cheddar, Chili
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Hak de to jalapeños i små tern.
  • Skær cheddar i mindre tern.
  • I et lille fad (gerne støbejern) eller i en lille støbejernspande kommes halvdelen af osten i, så halvdelen af jalapeños og en smule salt.
  • Så toppes der med resten af osten, resten af jalapeños og en smule mere salt.
  • Kom fadet eller panden i ovnen i cirka 10-15 minutter eller, indtil alt osten er smeltet og begynder at boble lidt.
  • Server varm med chips til.
  • Velbekomme.

Noter

Den er bedst serveret med det samme, men du kan sagtens hakke chili og ost dagen før og opbevares i en lufttæt beholder på køl.
Hvis dippen skal holde sig flydende længst muligt, så anbefaler jeg at lave den i en støbejernspande eller lille gryde, da den holder på varmen i lang tid.

Chili cheese dip

Den kan laves med andre slags oste, men cheddar er min favorit. Ønsker du at lave din ostedip med anden ost, så er det vigtigt at det er en oste som er egnet til at blive smeltet f.eks. flødehavarti eller gouda – jeg anbefaler ikke revet mozzarella, da den ikke rigtig smager af noget til netop denne dip.

Jeg elsker at bruge friske jalapeños – husk at syltede jalapeños som regel er meget stærkere, fordi chilien reagere med sukkeret i syltelagen. Du kan dog sagtens skifte jalapeños ud med andre chilier eller evt. peberfrugt, hvis man ikke er til det stærke.

Denne chili cheese dip er bedst serveret med det samme.

Chili Cheese Dip

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Chili Cheese Dip
Chili Cheese Dip