De bedste hjemmelavede chili cheese tops med den rigtige dej. De er mega sprøde og smager som man kender dem på McD!

Hjemmelavede chili cheese tops er ofte lavet med rasp, men det tager ikke meget længere tid at lave dem med en lækker sprød dej, så de minder helt om de rigtige chili cheese tops.

Hvad med andre opskrifter med cheddar? Så finder du alle mine lækre opskrifter med cheddar lige HER.

Tips til chili cheese tops

Er man ikke til jalapeños, men ønsker dem mere milde, så kan der benyttes almindelige røde chilier eller peberfrugt i små tern.

Dejen kan krydres, hvis man ønsker at lave en anderledes version. Det kan f.eks. være paprika, oregano eller andet.

Vil du lave dem ekstra gode, så kan der tilføjes lidt ristet bacon i osteblandingen.

De kan også gemmes i køleskabet efter de er færdiglavet og så kan de lunes i ovnen, indtil de er sprøde igen – cirka 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Chili Cheese Tops - Hjemmelavede Ostekugler Med Cheddar Chili Cheese Tops - Hjemmelavede Ostekugler Med Cheddar Chili Cheese Tops - Hjemmelavede Ostekugler Med Cheddar

Se mig lave dem på video lige her. 

Chili Cheese Tops - Hjemmelavede Ostekugler Med Cheddar
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Chili Cheese Tops - Hjemmelavede Ostekugler Med Cheddar

Hjemmelavede chili cheese tops. Vi kender dem alle og disse hjemmelavede smager lige så godt, som dem man køber!
Ret Snack
Køkken Amerikansk
Keyword Chili cheese tops
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Samlet tid 31 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær osten i mindre tern og chilierne ud i mindre stykker (fjern kernerne)
 • Smelt ost og jalapeños sammen i en skål over vandbad - rør i det engang i mellem. 
 • Jeg gjorde det nemt for mig selv og kom klatter af osteblandingen i en halvkugle silikoneform og lod dem sætte sig i køleskabet og så kunne jeg poppe dem ud. Men du kan også blot lad osten køle en smule ned i skålen og forme portionerne i hænderne og lægge på et skærebræt og så sætte det i køleskabet. 
 • Varm olien til 180 grader (jeg anbefaler at bruge en friture, så temperaturen er konstant)
 • Rør danskvand, bagepulver og mel sammen med salt.
 • Kom lidt ekstra mel på en tallerken.
 • Rul en ostekugle i melet én ad gangen.
 • Brug evt en kødnål til at stikke i ostekuglen (eller en tandstik - men ikke så langt ind du ikke kan få den af i olien).
 • Dyp nu ostekuglen i dejen og dyp den langsomt i olien og hav nålen i i et par sekunder før du ryster den forsigtigt ud. Dette gør at dejen allerede bobler op og bliver i overfladen i stedet for at synke og sætte sig i bunden og ende med at sidde fast i friturekurven (bruger du en gryde kan du bare poppe ostekuglen i med det sammen uden at bruge tricket med en kødnål).
 • Kom 3-5 kugler i ad gangen og hav en tallerken med køkkerulle klar. De skal have 2 minutter i første omgang og så skal de op og på tallerkenen. I mellem tiden kan du lave et par nye kugler og smide i frituren. Når de har fået et par minutter, så tages de op. 
 • Tag nu de første par kugler og dyp i dejen igen og kom i frituren. Denne gang i 4-6 minutter eller, indtil de er sprøde. Brug evt en hulske til at vend dem nogle gange og holde dem nede, så de får varm olie over det hele og bliver sprøde hele vejen rundt. Når de er færdige, så kommes de på en ny tallerken med køkkerulle. Denne dobbelt dej gør dem både ekstra sprøde og det sikre at osten bliver indeni og ikke løber ud.
 • Gentag disse trin, indtil alle ostekuglerne er færdige. 
 • De er nu klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Du kan lave alle kuglerne helt færdige til gæster dagen før (også med fritering) og herefter opbevare i køleskabet i op til et par dage. Så skal de blot lunes i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter eller indtil sprøde før servering. Så kan du nemt lave chili cheese tops til gæster uden de skal lugte friture. 
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Chili Cheese Tops - Hjemmelavede Ostekugler Med Cheddar Chili Cheese Tops - Hjemmelavede Ostekugler Med Cheddar