Buttermilk fried chicken burger inspireret af Burger Kings crispy chicken og chicken king. Jeg har aldrig fået en bedre kyllingeburger end denne her – den smager himmelsk!

Du må bare prøve mine hjemmelavede brioche burgerboller.

Tips til buttermilk fried chicken

Du kan altid tilføje mere krydderi og andre krydderier til kyllingen.

Jeg skar kyllingebrysterne over, så der var 2 fladere stykkere og herefter hvert stykke over på midten, så der var 4 stykker (er endestykket på brystet dog meget tyndt, så skal det ikke halveres). Dette gør tilberednings tiden kortere og nemmere at sikre at kyllingen er færdig.

Jeg marinerede i 4 timer, men 12 timer vil også være så godt, hvis tiden er der til det.

Buttermilk Fried Chicken Burger

Jeg laver hjemmelavede burgerboller, mayonnaise og syltede agurker til disse burgere, men du kan selvfølgelig sagtens købe det, så tiden i køkkenet er minimal.

Buttermilk Fried Chicken Burger

Jeg har aldrig nogensinde fået så lækker en kyllingeburger som denne her. Jeg blev inspireret af Burger Kings crispy chicken og chicken king og jeg vil vove og påstå denne burger smager endnu bedre (jeg kunne i hvert fald ikke stoppe med at spise!).

Buttermilk Fried Chicken Burger

Du kan se mig lave disse lækre burgere på YouTube lige her.

Buttermilk Fried Chicken Burger
Udskriv Pin Opskriften
4.67 fra 12 stemmer

Buttermilk Fried Chicken Burger

Jeg har aldrig nogensinde fået en bedre kyllingeburger end denne!
Ret Burger
Køkken Amerikansk
Keyword Kærnemælk, Kylling
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 16 minutter
Hviletid 3 timer
Samlet tid 3 timer 56 minutter
Antal 4 stk

Ingredienser

Kærnemælksmix

Melmix

Sådan gør du

 • Jeg skar kyllingebrysterne op og helt igennem, så de er halvt så tykke.
 • Så delte jeg hvert stykke i to – er endestykket på kyllingebrystet tyndt nok før det skæres, så del brystet i to og del herefter kun det tykke stykke i to (se video).
 • Kom kyllingestykkerne i en pose eller bøtte sammen med alt til kærnemælksmixet.
 • Bland det godt sammen og kom så mixet i køleskabet i mindst 3 timer og gerne op til 12 timer.
 • I mens laves burgerbollerne, de syltede agurker, mayonnaise og salat og tomat snittes.
 • Bland også melmixet i en dyb tallerken eller skål, så det er klar.
 • Tænd friture på 180 grader.
 • I mens skæres burgerbollerne op, og smøres med smør.
 • Rist bollerne på en tør pande på middelvarme, indtil de er gyldne og sprøde indeni.
 • Vend de marinerede kyllingestykker i melmixet.
 • Friter 2-3 stykker ad gangen i olien, de tykkeste brystskiver skal have 7-10 minutter og de tynde endestykker skal have 5-7 minutter (se video).
 • Lad dem herefter dryppe af på en rist.
 • Smør burgerbollerne med mayonnaise og så er det ellers blot at samle burgerne med salat, tomat, kylling og syltede agurker.
 • Velbekomme.

Noter

Du kan selvfølgelig sagtens købe burgerbollerne, mayonnaise og de syltede agurker, hvis du ikke ønsker at stå længe tid i køkkenet.

Sådan laver jeg kyllingeburger

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Buttermilk Fried Chicken Burger
Buttermilk Fried Chicken Burger