Bønnefad er en ret med bagte grønne bønner, som toppes med en opbagt sauce på blandt andet parmesan og bacon. Hele fadet toppes med panko og bages, indtil toppen er sprød.

Bønnefadet er skønt tilbehør til aftensmaden. Så i stedet for kartoflerne, ris eller pasta, så servér denne bønneret til f.eks. kød, en god salat og evt. lidt brød.

Prøv også salat med bagte bønner og blomkål

Opskrift på bønnefad

Bønnefad opskrift
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Bønnefad

Bønnefad er en ret med bagt grønne bønner og en lækker opbagt sauce med parmesan. Brug retten som lækkert tilbehør.
Ret Bønnefad
Køkken Amerikansk, Britisk, Dansk
Keyword Grønne bønner, Parmesan
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 varmluft og gør en bageplade klar med bagepapir.
  • Kom bønnerne ud på bageplade og rør med olie og godt med salt og peber. bag bønnerne i 40 minutter og vend dem nogle gange undervejs – så alle bønnerne får lidt farve. Smag dem til allersidst til med salt – da de kan trække en del.
  • Imens bønnerne bager, så klares den opbagte sauce. Riv parmesanen fint. Skær bacon i tern og steg det sprødt.
  • Snit løg og hvidløg i fine tern.
  • I en gryde steges løg og hvidløg i smør i nogle minutter og så steges bouillonterninger med i nogle sekunder – jeg kommer terningerne i nu, så jeg er sikker på de smelter og sikre at de opløses helt. Så drysses melet i og der røres godt – melet må ikke tage farve.
  • Kom så vand i lidt ad gangen og rør godt og til sidst i med fløden. Lad saucen komme op og simre og tykne. Sluk for varmen og rør parmesan og bacon i og smag godt til med salt og peber.
  • Tag bønnerne ud af ovnen og kom dem i et stort fad og hæld den opbagte sauce over. Skru ovnen ned på 180 varmluft og drys panko ovenpå bønneretten. Kom til sidst lidt salt på og spray med smør- eller oliespray.
  • Bag fadet i ovnen i cirka 20 minutter, eller indtil toppen er sprød og så er den klar til servering. Velbekomme.

Noter

Retten kan forberedes dagen før (bare vent med pankodelen) og opbevares på køl. Når den så skal laves færdig, så toppes retten med panko, salt og smørspray og bages i ovnen – måske lige 2-5 minutter mere, fordi retten er køleskabskold.

Tips til opskrift

Retten kan forberedes dagen før (bare vent med pankodelen) og opbevares på køl. Når den så skal laves færdig, så toppes retten med panko, salt og smørspray og bages i ovnen – måske lige 2-5 minutter mere, fordi retten er køleskabskold.

Er der rester, så kan bønneretten fint holde sig 3-4 dage i lufttæt beholder i køleskabet og blot lunes i ovnen før servering.

Bønnefad opskrift

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.