Indeholder reklame. Beef wellington smager fantastisk og er ikke svært at lave. Hemmeligheden er stegetermometer og høj varme på ovnen. Disse beef wellingtons er lavet med oksefilet og portobellosvampe.

Jeg elsker beef wellington og det er jo nærmest et must til nytår. I dette indlæg deler jeg små tips længere nede, så du nemt kan lave den lækreste beef wellington, som sidder i skabet.

Du kan også prøve min opskriften på oksefilet i ovnen med brunet smør og hasselnødder.

Beef Wellington
Udskriv Pin Opskriften
4.75 fra 4 stemmer

Beef Wellington

Lækker hjemmelavet beef wellington med oksefilet. Jeg laver 2 mindre beef wellingtons af et stykke oksefilet, så hver wellington er til to personer.
Ret Beef wellington
Køkken Engelsk
Keyword Oksefilet, Portobellosvampe, Serranoskinke
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft – se noter.
  • Puds oksefileten, så fedt og sener tages af.
  • Del nu stykket i to – se noter.
  • Skær svampene i mindre stykker og blend i en foodprocessor – det skal blendes rigtig godt.
  • Steg svampe"grøden" på en tør pande med timian, salt og peber. Det skal stege, indtil alt væsken er fordampet.
  • Er der stadig væske tilbage efter det er stegt, så kan du duppe det med køkkenrulle.
  • Kom lidt olie på en pande og drys kødet med salt og peber.
  • Når panden er varm, så brunes de to kødstykker på alle sider.
  • Tag to stykker film og på hvert stykke film lægges 3 skiver serranoskinke og svampemikset fordeles i mellem de to portioner af serranoskinke.
  • Smør svampemisket ud, så det stort set dækker serrano skinken.
  • Kom nu et kødstykke på hver og pak stramt ind i film. Du har nu 2 "pølser" af kød, svampe og serrano.
  • Kom dem i køleskabet i 30 minutter – dette gør at serrano og svampe sidder bedre fast på kødet og kødet ikke er så varmt, at butterdejen bliver svær at arbejde med.
  • Nu skal de to stykker pakkes ind i hver deres butterdej – husk at tage filmen af kødet. Pensel noget af butterdejen med æg, så det nemmere klistre til kødet og lukker bedre. Det er vigtigt, at kødet lukkes helt inde i butterdej og der ingen åbninger er.
  • Skær alt overskydende butterdej af – hvis der er dobbelt lag af butterdej, så når det inderste lag butterdej ikke at blive bagt.
  • Pensel de færdige wellingtons med æg, og så kan du pynte dem med overskydende butterdej.
  • Jeg har altid stegetermometer i den ene, så jeg kan holde øje med mine wellingtons – kødet er det vigtigste.
  • De her fik præcis 20 minutter og så ramte de en kernetemperatur på 42 grader. Fordi kødet er pakket ind, så vil kødet stige endnu mere i temperatur end den ellers normalt ville gøre efter stegning. Normalt stiger en steg efter ovnen eller panden 5-7 grader, men fordi den er pakket ind, så stiger den hele 13-14 grader, og derved rammer kernen en perfekt medium stegning.
  • Lad kødet hvile i mindst 20 minutter før det skæres og serveres – får det ikke lov til at hvile, så når temperaturen ikke at stige til 55 grader.
  • Velbekomme.

Noter

Jeg købte 4 kg oksefilet på tilbud og skar ud i 4 stege og frøs ned. 1 stykke på 1 kg passer til 4 personer og vil efter afpusning vil den veje cirka 700-750g.
For at få 2 flotte beef wellingtons, så delte jeg den i to i stedet for en stor og bred wellington. Husk at dele den, så dine wellingtons stadig kan skæres ud i skiver, hvor kødet skæres rigtigt (på tværs af fibrene).
Tag gerne kødet ud af køleskabet 30 minutter før det skal bruges, så det kan få stuetemperatur.
Du kan også bruge oksemørbrad. 
Der vil være butterdej til overs, men hellere arbejde med for meget og skære fra end for lidt og ende med at welligton går op i ovnen.
Jeg bruger altid stegetermometer, så jeg kan tjekke at mit kød opnår den perfekte kernetemperatur. 
Ovnen sættes på 220 grader varmluft, da det sikre at sprød og lækker butterdej, men er dine kødstykker større eller din wellington er større, så kan det være at ovnen skal skrues ned efter nogle minutter til 180 grader, så butterdejen ikke bliver for mørk før kødet er færdigt.

Beef wellington

Det er vigtigt, at overskydende butterdej skæres fra. Hvis butterdejen er i flere lag, så vil butterdejen ikke nå at blive færdig før kødet er færdigt.

Jeg har lavet to mindre beef wellingtons. Der er til to personer i én. Disse portioner gør det nemmere at styre.

Jeg bruger altid stege termometer, så jeg er sikker på at kødet bliver perfekt.

Jeg bruger oksefilet, men oksemørbrad smager også fantastisk i en beef wellington. Det er vigtigt at bruge kød, som ikke indeholder masser af fedt.

Opnår kødet en perfekt temperatur, så skal dine beef wellingtons ud. Du skal ikke kigge på butterdejen, da kødet spiller hovedrollen.

Du kan lave andre mønstre i butterdej med butterdej eller du kan ridse i dejen med en gaffel.

Beef wellington

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Beef wellington

Jeg har allerede brugt Njord kokkekniven i nogle uger efterhånden og jeg er vild med den. Den ligger godt i hånden, er let og den skærer, snitter og hakker uden problemer. Du kan se nærmere på Njord kokkekniven og Ansø of Denmarks andre knive lige HER.