Bearnaise sauce fra bunden smager himmelsk og selvfølgelig med hjemmelavet bearnaise essens. Her får du masser af tips og tricks – også hvordan en skilt sauce kan reddes.

Bearnaisesovs er altid et kæmpe hit herhjemme og gryden er altid tom uanset hvor stor en portion jeg laver – det er svært at holde fingrene væk.

Jeg elsker sauce bearnaise. Det er en af mine favorit saucer og den er rigtig nem at lave, når man kender alle de små tricks. Jeg har også vedhæftet en nem how to video længere nede i indlægget.

Prøv den til en lækker stegt ribeye.

Opskrift på bearnaise sauce

Bearnaisesauce
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 9 stemmer

Bearnaise sauce

Der er intte som hjemmelavet bearnaise sauce. Noter i bunden indeholder flere tips og tricks.
Ret Bearnaisesaice
Køkken Fransk
Keyword Bearnaise
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 12 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt smør langsomt, så vallen ligger sig i bunden. Du kan nu hælde den klaret smør over i en lille kande eller bare passe på vallen ikke kommer med, når det klaret smør skal tilføjes i æggeblommer.
 • Tag bladene af estragon og hak bladene, så de er klar.
 • Kom æggeblommer og essens i en gryde og pisk luftig – se evt. min video længere nede i indlægget.
 • Tilføj nu lidt smør i gryden af gangen i mens der piskes – husk er smør er lunt, så start med at piske i gryden og tilføje smør uden varme på komfuret.
 • Jeg har mit komfur klar på 4-5 ud af 9.
 • Smør skal bare i stille og roligt. Start med 1-2 tsk ad gangen og efterhånden kan æggeblommerne trække mere og mere smør ad gangen og til sidst kan 1-2 spsk tilføjes ad gangen.
 • Hav skiftevis gryden på varmen og gryden af varmen – det skal altid være muligt at kunne have hånden på siden af gryden.
 • Når du er ved at have en del smør i og saucen måske ikke er tyknet ret meget, så er det fordi saucen kræver lidt mere varme, så hav gryden på varmen i lidt længere tid – se evt. min video længere nede i indlægget.
 • Smør tykner, så når du synes tykkelsen er der på saucen, så stop med at tilføje smør.
 • Tag gryden af varmen og pisk stadig – da der stadig er varme i bunden af gryden.
 • Smag saucen til med salt, måske en smule citron (det er ikke sikkert den behøver det) og de hakkede estragonblade.
 • Så er den klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Jeg piske ALTID i hånden. En håndmikser synes jeg giver for mange luftbobler og det er svært at se bearnaise og have føling med saucen og konsistensen.
Hav evt. noget koldt vand klar i et glas. Skulle du ske at skille din bearnaise, så kan en lille smule koldt vand ofte redde det – skynd dig at piske det i. 
Kan saucen ikke reddes, så GEM mikset. Prøv at pisk 1-2 ekstra æggeblommer luftige med en smule essens og rør nu langsomt din skilte bearnaise i og så vil den ofte samle sig på den måde og når mikset er i og din sauce er samlet, så fortsætter du blot med mere smør. 
Smør tykner saucen, så når du synes konsistensen er der, så stopper du med at tilføje smør.
Det sidst tip er at når gryden tages af varmen og saucen sidder i skabet, så pas på med at stoppe med at piske, når saucen skal smages til. Da bunden af gryden stadig afgiver varmen, så kan saucen stadig skille. Så når der smages til, så husk stadig at piske.

Tip til opskrift

Opskriften her kræver hjemmelavet bearnaiseessens og du finder min opskrift her.

Bearnaisesauce pisker jeg ALTID i hånden. En håndmikser synes jeg giver for mange luftbobler og det er svært at se bearnaisen og have føling med saucen og konsistensen.

Smør tykner saucen, så når du synes konsistensen er der, så stopper du med at tilføje smør.

Det sidst tip er at når gryden tages af varmen og saucen sidder i skabet, så pas på med at stoppe med at piske, når saucen skal smages til. Da bunden af gryden stadig afgiver varmen, så kan saucen stadig skille. Så når der smages til, så husk stadig at piske.

Hvorfor skiller min bearnaise?

Er der for meget varme på blusset og du ikke passer på, så reagere æggene alt for hurtigt og bliver til scramle eggs. Er det scrabble eggs og ikke blot en skilt sauce, så kan den ikke rigtig reddes med godt resultat.

Hælder du smør for hurtigt i, så blommerne ikke kan nå at optage det, så vil din sauce også skille. Her kan den oftes redde med lidt koldt vand, isterning eller du kan piske mikset i et par nye æggeblommer og evt. lidt ekstra essens.

Hav evt. noget koldt vand klar i et glas eller en lille isterning. Skulle du ske at skille din bearnaise, så kan en lille smule koldt vand ofte redde det – skynd dig at piske det i.

Kan saucen ikke reddes med koldt vand, så GEM mikset. Prøv at pisk 1-2 ekstra æggeblommer luftige med en smule essens og rør nu langsomt din skilte bearnaise i og så vil den ofte samle sig på den måde og når mikset er i og din sauce er samlet, så fortsætter du blot med mere smør.  

Hvad kan man servere bearnaise til?

Bearnaise smager himmelsk til rigtig meget! Den helt klassiske med en god bøf og sprøde fritter går man aldrig galt i byen med. Den hjemmelavede sauce er også virkelig god til andet kød og fjerkræ samt kartofler som rösti, kroketter, ovnbagte kartofler og andre versioner.

Prøv også bearnaise på hjemmelavet pizza, i en burger eller i en god sandwich – sikke et hit!

Sådan Laves Bearnaise sauce

Bearnaise Sauce
Bearnaise sauce

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.