Asiatisk kyllingeburger eller asiatisk inspireret burger er en lækker opskrift for hele familien. De tager ikke lang tid at lave, selvom der både hjemmesyltes og laves egen mayonnaise fra bunden. Burgeren kan nydes både til hverdag og i weekenden – også gæster vil elske den!

Asiatisk burger er en velsmagende og anderledes variation af den klassiske burger. Den kombinerer saftige kyllingebøffer med syltede grøntsager og chilimayo. Burgeren her er selvfølgelig kun asiatisk inspireret! Jeg blev inspireret af farsen fra dumplings til kyllingebøffen og byggede så en burger op omkring den smag, som virkelig fungerer. Haps!

Prøv også italiensk inspireret burger

Opskrift på asiatisk burger

Asiatisk kyllingeburger
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Asiatisk kyllingeburger

Lækre asiatisk inspirerede kyllingeburgere – de smager så godt.
Ret Burger
Køkken Asiatisk, Fusion
Keyword Burger, Kylling
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 stk

Ingredienser

Syltede grøntsager

Kylligebøffer

Chilimayo

Andet

 • 4 briocheboller
 • smør
 • Salatblade
 • Bredbladet persille eller friske koriander

Sådan gør du

 • Først klares de syltede grøntsager. Kom eddike, vand og sukker i en gryde og giv mikset et opkog og rør – sukker skal være helt opløst og tag så gryden af varmen.
 • Imens du venter på at mikset koger, så bruges en grøntsagsskræller til at riv strimler af agurk og gulerødder og de kommes i et glas. Hæld syltelagen over og stil grøntsagerne på køl.
 • Så til kyllingefarsen. Hak forårsløgene og rør med kylling, soya, brun farin og salt. Lad farsen stå i nogle minutter, imens chilimayoen laves.
 • I et højt glas som passer til en stavblender kommes det hele æg i. Drys godt med salt over æggeblommen og kom essens og sennep i. Hæld forsigtigt 2½ dl olie i og kom stavblederen i bunden af glasset. Tænd på fuld power og lad stavblenderen kører et par sekunder før stavblenderen føres op ad i glasset. Efter få sekunder er der lækker mayonnaise.
 • Blend så den sidste ½ dl olie i og kom chilierne (skær dem lige i 3 stykker hver først og toppen af) i og hvidløg og blend igen.
 • Smag chilimayonnaisen til med salt og citronsaft – den kan trække noget salt og syren gør også godt.
 • Form 4 godekyllingebøffer – jeg gør det på stykker af bagepapir og maser farsen ud til en bøf.
 • På en pande tilføjes llidt smør og burgerbollerne steges indeni, så de bliver gyldne – steg dem ved lav varme, så de lunes langsomt. Når alle bollerne er færdige – så kom olie på panden og steg kyllingebøfferne. De skal tages forsigtigt at bagepapiret før de steges.
 • Når bøfferne er stegt, så skal der samles burgere. Burgerboller, chilimayo, salatblade, bøffer, sytlede grøntsager og persilleblade.
 • Velbekomme.

Noter

Burgerne i sig selv er bedst spist med det samme – men de fungerede også gode kolde dagen efter. Vi nød selv 2 til aften og spiste de sidste 2 kolde dagen efter til frokost.
Mayonnaisen kan holde en uges tid i lufttæt beholder på køl og de syltede grøntsager kan også fint holde nogle dage på køl.

Tips til opskriften

Burgerne i sig selv er bedst spist med det samme – men de fungerede også gode kolde dagen efter. Vi nød selv 2 til aften og spiste de sidste 2 kolde dagen efter til frokost.

Mayonnaisen kan holde en uges tid i lufttæt beholder på køl og de syltede grøntsager kan også fint holde nogle dage på køl.

Hvad kan man servere til asiatisk kyllingeburger?

Asiatiske kyllingeburgere i sig selv smager så godt og kan fint nydes alene, men skal de bruges mere som et helt måltid, så kan de nydes med f.eks. det klassiske burger tilbehør som f.eks. sprøde fritter, ovnbagte kartofler, søde kartoffelfritter og f.eks. ekstra chilimayo ved siden af til at dyppe kartoflerne i.

Du kan også lave en lækker salat til på f.eks. kål, kinaradise, rødløg og gulerødder vendt med lidt soya og lime eller citronsaft. Top evt. med lidt ristede sesam.

Skal tilbehøret været mere mættende, så kunne det være en nudelsalat, eller stegte nudler til.

Asiatisk kyllingeburger

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest