Tomatsmør med parmesan smager himmelsk! Vi nyder det på lunt brød, men det smager også skønt i pastaretter, på en grillet bøf eller kylling eller i en varm bagekartoffel.

Der er intet som lunt brød med hjemmelavet kryddersmør og denne tomatsmør med parmesan er ingen undtagelse. Smør den lækre smør ud på lunt brød og lad det smelte en smule ned i… uhm.

Du kan også bruge denne tomatsmør som bunden til hurtige pizzaer eller snacks, hvor der kommes ost og evt andet fyld ovenpå og herefter i ovnen – du vil ikke savne tomatsaucen!

Prøv også hvidløgssmør med bacon i brød.

Opskrift på tomatsmør

Tomatsmør opskrift - opskrift på tomatsmør
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Tomatsmør Med Parmesan

Skøn tomatsmør med parmesan, som du kan bruge ligesom anden kryddersmør. Tiden er sat efter at de semitørrede tomater er lavet.
Ret Kryddersmør
Køkken Dansk
Keyword Parmesan, Semitørrede tomater
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 4 minutter
Antal 250 g

Ingredienser

Sådan gør du

  • Riv parmesanen og skær smør i tern.
  • Hak hvidløgene groft.
  • Lad tomaterne dryppe af for olie og kom dem i en minihakker med smør, parmesan, hvidløg og en smule salt.
  • Kør det hele i minihakkeren, indtil alt er blendet godt sammen.
  • Du kan bruge smøret med det samme eller komme det i film og forme det som en pølse og herefter i køleskabet. Så er det nemt at skære de skiver du skal bruge.
  • Velbekomme.

Noter

Smøret kan også fryses. 
Brug det på brød, bagekartoffel, bøf, vendt i varm pasta osv. 

Tips til opskrift

Jeg bruger hjemmelavede semitørrede tomater og jeg lavede mine semitørrede tomater med forskellig farvede cherrytomater, så laver du dem kun med røde, så vil du få en endnu flottere rød farve.

Hvis det hele skal gå hurtigt, så kan du sagtens bruge købt semitørrede tomater.

Du kan sagtens fryse denne kryddersmør.

Tomatsmør Med Parmesan
Opskrift på tomatsmør

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!