Hold nu da kaje den her ret er LÆKKER! 😀 Cremet kartoffelbake med skinke! En nem aftensmadsret, som hele familien vil elske.

6-8 personer

Du skal bruge:
1 kg røget hamburgerryg
Bouillon vand

1,5 kg frosne kartoffelskiver*

30 gram smør
3½ spsk mel
500 ml mælk
300 ml fløde
150 gram mozzarella
Salt og peber

Parmesanost

*Jeg bruger frosne kartoffelskiver, fordi de spare forberedelsestid. Men hvis du ønsker at brugte friske kartofler, så skal du bruge bagekartofler. Skrælle dem, kom dem i koldt vand og lade vandet komme op og koge. Når vandet koger, så skal de koge i 15 minutter. Skær dem herefter i skiver.

IMG_1348

Sådan laves retten:

Se mig lave den på video lige HER

Kog hamburgerryg i bouillon vand i 35 minutter og sluk derefter for varmen. Lad den ligge i det varme vand i 15-20 minutter. Skær den herefter ud i små tern.

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft eller 190 alm ovn.

Kom kartoflerne i et stort fad.

Smelt smør i en gryde og tilføj mel. Pisk det rundt i 1 minut før mælken tilføjes lidt efter lidt. Når alt mælken er pisket i tilføjes fløde, mozzarella, salt og peber. Når osten er smeltet og du har en tyk bechamelsauce, så er den færdig.

Kom hamburgerryg og bechamel over kartoflerne og bland det hele forsigtigt.

Riv lidt parmesan over.

Bag i ovnen i cirka 1 time.

Velbekomme! 😀

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig.

IMG_1357