Smørburger eller butterburger er en burger serveret med en kold klat smør i og det smager himmelsk. Den varme bøf får smøret til at smelte ned i hele burgeren.

Burgerbollerne på disse billeder er ikke hjemmelavet, fordi jeg ikke havde flere af mine hjemmelavede brioche burgerboller i fryseren. MEN hvis du har tid, så prøv endelig opskriften på mine hjemmelavede burgerboller.

Tips til smørburger

Det er super vigtigt, at bøfferne er varme (som i lige taget af panden) for det bedste resultat ellers smelter smøret ikke nok.

Jeg server dem med hjemmelavet burgerdressing i og hjemmelavede syltede rødløg og agurker. Alt det syltede går så godt sammen med smør og dressingen.

Smørburger

Jeg rister altid burgerbollerne indeni smurt med lidt smør, så de bliver ristede indeni og bollen lunes.

Smørburger

Du kan sagtens tilføje mere i din burger såsom bacon og friske tomatskiver, men husk at tilføje fyldet under bøffen, så bøffen og smør stadig er sammen.

Smørburger

Du kan se mig lave burgerne på YouTube lige her.

Smørburger
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Smørburger

Hvis du aldrig har prøvet burger med en kold klat smør i, så er du gået glip af noget! Det kan slet ikke beskrives. Tiden er sat efter at burgerdressing og de syltede ting er lavet.
Ret Burger
Køkken Amerikansk
Keyword Oksekød, Smør
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær cheddar i skiver.
 • Form 4 bøffer og drys med salt og peber.
 • Skær bollerne op og smør med smør.
 • Snit iceberg i tynde strimler.
 • Gør 4 stykker smør klar (du bestemmer hvor meget – jeg bruger cirka 15-20 gram per bolle) og hav dem i køleskabet-
 • Steg bollerne med smørsiden nedad på en tør pande ved middelvarme, indtil de er gyldne.
 • Så skal burgerne samles å meget du kan før bøfferne steges – bøfferne skal nemlig være så varme som muligt, så smøret kommer til sin ret i burgeren og derfor skal alt andet være klar.
 • Smør godt med burgerdressing på bollerne og tilføj så iceberg, syltede agurker og rødløg.
 • På samme pande tilføjes herefter olie og bøfferne steges. Når de har stegeskorpe på den ene side, så vendes de og osten kommes ovenpå. Kom et låg eller andet over panden, så osten får hjælp til at smelte.
 • Så snart osten er smeltet, så skal bøfferne af og kommes i burgerne og kom herefter en klat smør på hver bøf og topbollen ovenpå – stik evt. et spyd/træpind igennem.
 • Server straks.
 • Velbekomme.

Noter

Alt skal gå hurtigt, når bøfferne er stegt færdige og osten er smeltet. Er bøfferne ikke varme, så vil smør ikke smelte ned i burgeren. 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Smørburger
Smørburger