Foto: TV3 Det er sidste dag i semifinaleugen og de sidste to jakker skal gives ud. I dette indlæg fortæller jeg om den sidste dag i semifinaleugen. Det var en vild omgang!

Jeg sov rigtig dårligt i nat. Make-up kan heldigvis gøre meget, men når man ser mig fra siden i aftenens program, så kan man godt se at jeg er ret hævet under øjnene. Jeg fik max 1 times søvn i nat. Jeg kunne slet ikke sove. Jeg kunne ikke stoppe med at tænke på MasterChef i nat, og hvad der mon skal ske i dag.

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg fortæller lidt om hvordan Jesper og Michael ligner hinanden.

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg forbereder mig på en hård kamp imod Catharina og Stephanie. Jeg føler ikke mine chancer er så gode, så jeg må virkelig give den alt hvad den har. Så jeg starter med at få smøget mine ærmer op og gøre mig klar til 45 minutters “kamp” i køkkenet.

Vi træder ind i studiet og jeg kan se Michael Koch står foran os. Jeg havde lige læst i en bog i går af Michael og Jesper Koch, så det var nemt at genkende ham (selvom de ligner hinanden rigtig meget!). Havde jeg ikke kigget i bogen i går, så havde jeg måske ikke luret hvad de to havde gang i. Det var en sjov start på dagen og det hjalp lidt på nerverne at få grint lidt. Jeg tror, at Michael og Jesper elsker at drille lidt.

Michael har taget 4 ingredienser med og jeg vælger at gå med butterdej, grape og fennikel, da jeg ikke føler at jeg ville kunne bringe mit A game, hvis jeg valgte fisken. Så jeg føler, at en dessert nok er min bedste chance imod de to talentfulde tøser. Jeg frygter dem virkelig.

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Michael siger, at han er glad for en er gået dessertvejen. Wuhu!

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 De frygter lidt for isen kan jeg høre på dem.

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg vælger at bruge nogle idéer fra min æbletærte i indledende runde dog med lidt forbedringer og ændringer. Jeg steger både æbler og fennikel i smør og sukker og citron, som skal oven på min lille butterdejsæbletærte. Dertil vil jeg lave en fennikelis på thermomixeren og fryse grapefrugt i nitrogen.

Jeg kæmper meget med at få smag af fennikel i min is og jeg overvejer flere gange at tilføje noget lakrids eller stjerneanis, men jeg tør simpelthen ikke. Jeg er bange for, at dommerne så vil sige, at det er en lakridsis og ikke en fennikelis (selvom fennikel har aner af lakrids). Jeg burde måske have juicet en fennikel og lavet en sirup, men sådan kan man jo være så bagklog, haha.

Konsistensen på isen bliver rigtig god, så den er jeg meget tilfreds med, dog ærger det mig, at den smager så mildt af fennikel, så den er svær at ane.

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg skal have min tærte ud og jeg er faktisk ved at tabe den! Pyha. Men det går og jeg begynder at anrette og får smidt is og grapefrugt på frys.

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 en hård omgang! Der pustes ud.

Jeg er meget lettet, da tiden er gået, men jeg ser også de andres retter og de er virkelig flotte. Så jeg har endnu engang en klump i halsen og frygter for hvad dommerne de siger. Jeg begynder derfor at gøre mig mentalt klar til en eliminering.

Catharina får stor ros for sin ret og det eneste negative er lidt med hendes rugbrød og lidt med alkohol, men det er også det. Hendes ret så så lækker ud og det var klogt tænkt med den tilberedte fennikel.

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Der følges godt med.

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Michael kan ikke smage fennikel i min is!

Jeg skal anrette foran dommerne og det går okay, men nu skal de smager og mit hjerte sidder helt oppe i halsen. Michael kan desværre ikke ane noget fennikelsmag i min is, øv. Men Jesper kan heldigvis godt (dette er ikke med, da de ofte kun viser to dommere og ikke alle 3’s kommentarer for at programmet ikke bliver for langt). Jeg får ellers god ros for min dessert, men det spøger lidt i baghovedet, at de havde svært ved at finde fennikel i min ret, og det var jo et vigtigt element. Jeg tænker derfor, at jeg skal i eliminering.

Stephanie får også rigtig god kritik for hendes ret og det eneste den sådan set mangler er lidt grape. Det var en fin lille anretning og hvem elsker ikke brunet smør?!

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 3 nervøse kvinder.

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg kan slet ikke forstå det. Er jeg virkelig i finalen?

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Glad, lettet og stolt! Finaleuge here I come!

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Svært at holde tårerne tilbage. Jeg er så lettet og stolt.

 

Semifinaleuge Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Der er forresten sket lidt siden den dag. Jeg er blevet mørkhåret, da mine lokker ikke kunne klare mere afblegning. Men nu kan jeg glad og stolt vise min jakke frem uden tårer i øjnene!

Jeg tænker, at den står meget lige i mellem os alle, men jeg føler samtidig også, at Catharina er den der vinder runden. Jeg bliver meget chokeret, da de siger mit navn. Når jeg bliver meget glad, så begynder jeg ofte at græde, og tårerne kunne jeg altså ikke holde tilbage. Jeg kan slet ikke forstå det. Jeg er i finaleugen! Det er så meget mere end jeg turde drømme om, da jeg tilmeldte mig Masterchef.

Catharina og Stephanie skal ud i en vild grøntsagsret af Michael Koch. De kæmper i køkkenet, da de skal nå rigtig meget på kun 45 minutter. Jeg sidder helt og sveder på deres vegne.

Vi måtte desværre sige farvel til Catharina. Hun gjorde det så godt og det har været fantastisk at følge hende i både indledende og semifinaleugen. Stephanie vinder runden og det er hende og jeg, som går videre til finaleugen sammen med Jacob, Danni, Elisabeth og Henrik. Sikke et felt at skulle op imod i næste uge. Mon jeg overhovedet får noget søvn i weekenden af bare nervøsitet?

Tusind tak, fordi I hepper med derhjemme og læser med her!

På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.