Penna alla vodka er en af mine fortrukne retter, når aftensmaden skal være nem. Den tager ingen tid at lave og smager simpelthen så godt. Selvom alkoholen i vodkaen koger væk, så er der stadig en lækker dybsmag i retten fra vodkaen.

Pastaretten er rigtig lækker i sig selv, men server den gerne sammen med lidt lunt brød – du bestemmer helt selv om det skal være købt eller hjemmelavet. Men skulle jeg anbefale noget brød til penne alla vodka, så ville jeg anbefaler hvidløgsbrød, lækkert ostebrød og allerbedst focaccia. Jeg elsker den svampede tekstur som focaccia har og den kan virkelig suge noget af saucen op fra pastaretten!

Udover brød så kan du også servere en lækker salat til. Jeg vil anbefale en tomatsalat – gerne sådan en med marinerede tomater, feta og finthakket rødløg.

Super lækker og nem ret. Vodkaen giver saucen en dybere smag. Jeg elsker Penne Alla Vodka!

Pastaretten kan selvfølgelig laves uden vodka – så er det bare ikke penne alla vodka 🙂 Vodkaen giver en virkelig lækker og dyb smag og det er den bedste tomatsauce jeg har smagt.

6 personer
Du skal bruge:
500 g penne pasta
2 dåser flået tomater
70 g koncentreret tomat puré
1 stort løg
7-8 fed hvidløg
250 ml fløde
100 ml vodka
2 tsk tørret basilikum
½ tsk peber
1-2 tsk salt
Olivenolie

Evt revet parmesan til toppen

Sådan gør du:

Kog pastaen efter pakkens anvisning.

Hak løg og pres hvidløg.

Kom lidt olie på en pande og steg løg og hvidløg i 3-5 minutter.

Kom de flået tomater og tomatpuré i.

Kom nu vodkaen i og lad saucen simre i 30 minutter.

Kom basilikum, salt og peber i.

Hæld fløden i og smag til med salt og peber.

Sluk for varmen og hæld pastaen i.

Når pastaen er blandet i, så er retten klar til servering evt med parmesan på toppen.

Velbekomme!

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂

 IMG_6739