Oreo Flødeboller – De Bedste Oreoflødeboller

Oreo Flødeboller – De Bedste Oreoflødeboller

Jeg elsker hjemmelavet flødeboller! De er slet ikke svære at lave, så længe man overholder temperaturen og pisker skummet længe nok. De her er endnu nemmere, fordi bunden er oreos (så du skal ikke til at bage bundene selv). De er dækket med hvid chokolade og drysset med oreos – mums!

Du kan sagtens droppe oreos og bage almindelige bunde – så har du lækre almindelige flødeboller! 🙂

20 flødeboller

Du skal bruge:

200 gram sukker
80 ml vand
106 gram glukosesirup

4 pasteuriseret æggehvider

28 oreos

Masser af hvid chokolade
Kakaosmør

Sådan laves de:

Skrab fyldet ud af 8 oreos (fyldet skal ikke bruges) og blend det til en konsistens som sand i en foodprocessor.

Kom nu “sandet” igennem en si og brug en ske til at mase det igennem – når 2/3 er mast igennem så stopper du og kommer det der er tilbage i sien over i en skål (dette bliver drys ovenpå flødebollerne).

Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og bring det i kog. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen – den skal være præcis 117 grader.

I mens du venter på sukkerblandningen varmer op, så pisker du æggehviderne stive i en røremaskine.

Når sukkerblandingen er 117 grader, så tager du gryden af varmen og hælder forsigtigt i æggehviderne, i mens maskinen rører med høj fart.

Det hele skal nu piskes, indtil skummet er fast og lidt sejt, og det begynder at kravle op af kanterne.

Tag nu skålen ud af maskinen og få alt skummet af piskeren (vi skal jo have det hele med 😉 ).

Kom de 2/3 oreo som du maste igennem en si i blandingen og fold det forsigtigt ind i skummet.

Kom nu skummet i en sprøjtepose med valgfri tyl og kom skum ud på de resterende 20 oreos.

Lad nu flødebollerne tørre i en times tid.

Smelt en masse hvid chokolade og kom kakaosmør i (hvid chokolade er meget tykt, når det smeltes, så for at det skal være nemmere at arbejde med og det bliver meget nemmere at komme chokolade på flødebollerne, så kommes der kakaosmør i. Det er selvfølgelig valgfrit, men du gør det meget svære for dig selv at dække flødebollerne i chokolade, da chokoladen er meget tyk og derfor tung uden kakaosmør. Du kan også vælge mørk chokolade i stedet for, hvis du ikke har kakaosmør, da mørk chokolade er en del mere flydende end hvid chokolade).

Det er nu tid til at dyppe flødebollerne i chokolade. Hvis din chokolade er tynd nok og din skum er pisket godt, så kan du faktisk dyppe hele flødebollen i chokoladen og dække den. Du kan også stille flødebollen på en gaffel og hælde chokolade over med en ske.

Drys herefter flødebollerne med de oreos, som ikke blev mast igennem sien.

Stil flødebollerne i køleskabet, indtil chokoladen den har sat sig eller indtil de skal spises (de kan holde sig i en lufttæt beholder i 2-3 dage).

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *