Jeg elsker hjemmelavet flødeboller! De er slet ikke svære at lave, så længe man overholder temperaturen og pisker skummet længe nok. De her er endnu nemmere, fordi bunden er oreos (så du skal ikke til at bage bundene selv). De er dækket med hvid chokolade og drysset med oreos – mums!

Du kan sagtens droppe oreos og bage almindelige bunde – så har du lækre almindelige flødeboller! 🙂

Tips til oreo flødeboller

Det er vigtigt at skummet piskes stift og sejt, så det nærmest kravler op ad kanten i røremaskinen.

Jeg har altid kakaosmør i hvid chokolade, da hvid chokolade er meget tykt og tungt, så det er svært at overtrække flødebollerne uden.

Du skal IKKE anvende kokosolie eller andet der ikke er kakaosmør til at fortynde din chokolade med. Det vil ødelægge chokoladens kvalitet og du vil ikke få knækket, hvis du temperer din chokolade.

Oreo Flødeboller - De Bedste Oreoflødeboller
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Oreo Flødeboller - De Bedste Oreoflødeboller

Lækre flødeboller med oreo.
Ret Flødeboller
Køkken Dansk
Keyword Oreo
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 20 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skrab fyldet ud af 8 oreos (fyldet skal ikke bruges) og blend det til en konsistens som sand i en foodprocessor.
 • Kom nu “sandet” igennem en si og brug en ske til at mase det igennem – når 2/3 er mast igennem så stopper du og kommer det der er tilbage i sien over i en skål (dette bliver drys ovenpå flødebollerne).
 • Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og bring det i kog. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen – den skal være præcis 117 grader.
 • I mens du venter på sukkerblandningen varmer op, så pisker du æggehviderne stive i en røremaskine.
 • Når sukkerblandingen er 117 grader, så tager du gryden af varmen og hælder forsigtigt i æggehviderne, i mens maskinen rører med høj fart.
 • Det hele skal nu piskes, indtil skummet er fast og lidt sejt, og det begynder at kravle op af kanterne.
 • Kom de 2/3 oreo som du maste igennem en si i blandingen og fold det forsigtigt ind i skummet med en dejskraber.
 • Kom nu skummet i en sprøjtepose med valgfri tyl og sprøjt skum ud på de resterende 20 oreos.
 • Lad nu flødebollerne tørre i en times tid.
 • Smelt en masse hvid chokolade og kom kakaosmør i (hvid chokolade er meget tykt, når det smeltes, så for at det skal være nemmere at arbejde med og det bliver meget nemmere at komme chokolade på flødebollerne, så kommes der kakaosmør i. Det er selvfølgelig valgfrit, men du gør det meget svære for dig selv at dække flødebollerne i chokolade, da chokoladen er meget tyk og derfor tung uden kakaosmør. Du kan også vælge mørk chokolade i stedet for, hvis du ikke har kakaosmør, da mørk chokolade er en del mere flydende end hvid chokolade).
 • Det er nu tid til at dyppe flødebollerne i chokolade. Hvis din chokolade er tynd nok og din skum er pisket godt, så kan du faktisk dyppe hele flødebollen i chokoladen og dække den. Du kan også stille flødebollen på en gaffel og hælde chokolade over med en ske.
 • Drys herefter flødebollerne med de oreos, som ikke blev mast igennem sien.
 • Stil flødebollerne i køleskabet, indtil chokoladen den har sat sig eller indtil de skal spises (de kan holde sig i en lufttæt beholder i 2-3 dage).
 • Velbekomme.

Noter

Flødebollerne kan nemt holde sig 2-3 dage i lufttæt beholder i køleskabet. 
Du kan også undlade oreos helt og bruge f.eks. marcipan, vaffel eller kiks som bund, så har du lækre almindelige flødeboller.

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂