Jeg har lavet havregrynssmåkager herinde før men denne gang med et lille twist. Der er nu kommer daim i, og toppet med hvid chokolade og med et par andre tilføjelser! De er mindst lige så lækre, som de andre jeg har lavet herinde. Dem her er bare lidt anderledes. Forskellen er også at da de er med hvid chokolade skal de opbevares køligt ellers blive den hvide chokolade blød. Du kan dog også sagtens droppe den hvide chokolade og bare lave dem med daim i. Hvis de opbevares i en lufttæt beholder kan de sagtens holde sig et par uger. 

ca. 80 stk 12 stk på hver plade så cirka 7 plader i alt
Opskrift:
350 g havregryn
250 g brun farin
350 g sukker
100 g mandler
115 g hvedemel
140 g hakket daim

300 g smør
2 æg
3 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt

ca. 100 g hvid chokolade som kan smeltes og kommes på toppen hvis det ønskes (gør dem bestemt ikke ringere!)

Fremgangsmåde:
Hak mandlerne i en minihakker til mandlerne er hakket til fine små stykker. Hæld dem i en skål, sammen med havregryn, det hakket daim, brun farin (du skal måske lige trykke klumperne ud af farinen før du kommer det i ellers samler det sig i blandingen), sukker, hvedemel, salt og vaniljesukker. Det hele skal blandes godt!

Smelt smørret langsomt i en gryde. Når det er helt smeltet hældes det over den tørre blanding. Når smørret er godt fordelt i blandingen, så kommes de 2 æg i en lille skål for sig selv og piskes let med en gaffel før det kommes op i blandingen og rør rundt.

Tænd ovnen til 180 C alm. ovn eller 160 C varm ovn.

Så skal pladerne gøres klar, jeg brugte selv 3 plader i alt, og startede med én plade i ovnen så jeg kunne se om placeringen af småkagerne passede (for de løber ud og bliver store). Så jeg skiftede mellem 1 plade og 2 plader inde i ovnen (dog kun 1 plade af gangen hvis det er alm ovn). På med bagepapir og så skal der rulles nogle kugler. Kuglerne skal være på størrelse med en lille valnød. Så placerer du 12 kugler på en plade og trykker dem godt flade så de cirka måler 5-6 cm i diameter. Når de er trykket flade og du mener de er placeret som de skal kommes de i ovnen.

De skal have cirka 12 minutter i ovnen eller til de er gyldne. Nå de tages ud af ovnen ligges de enten på en rist eller på noget bagepapir på et bord gerne ved et åbent vindue, så de køler hurtigt af. Når alle småkagerne er bagt og de sidste er kølet af kan du smelte noget chokolade og kører over i finde små linjer over småkagerne via en pose du klipper et lille hul i. Hvis du smelter chokolade skal småkager gerne stå koldt så chokoladen kan størkne helt, hvis der er for varmt så stil dem i fryseren i 5-10 minutter. Når chokoladen er stivnet skal småkagerne kommes i dåser eller andet med låg, også kan de sagtens holde sig i et par uger.

Velbekomme!

IMG_1242

 

IMG_1251