Simpelthen en lækker cheesecake og den budding i midten er bare så god!

8-10 personer (23-25 cm springform)
Du skal bruge:
200 gram digestive
120 gram smør

Budding:
280 gram god mørk chokolade (hakket eller knapper)
4 spsk majsstivelse
6 spsk sukker
600 ml mælk

Cheesecake fyldet:
250 gram god lys chokolade
200 ml fløde
150 gram sukker
400 gram flødeost

IMG_0860

Sådan laves den:

Se mig lave den HER på youtube

Smelt smør og kør kiksene i en minihakker eller foodprocessor indtil det ligner sand. Bland de to sammen og kom det i bunden af en springform med plastik rundt i sidderne, så den er nem at få ud senere. Stil den i køleskabet.

Kom mælk, sukker og majsstivelse i en gryde og varm op under konstant omrøring. Når det begynder at boble og du har en tyk blanding, så slukkes der for varmen og chokoladen kommes i. Rør indtil chokoladen er smeltet.

Tag bunden ud af en mindre spring form (omkring 18 cm) og kom den i midten af den store springform ovenpå kiksebunden. Kom kageplast i den lille springform før buddingen kommes i. Fordel budding deri og stil hele kagen i fryseren i et par timer eller indtil buddingen har sat sig helt.

Pisk fløden stiv og tilsæt derefter sukker og flødeost og pisk det sammen. Smelt chokoladen og pisk den i.

Tag springformen ud af fryseren og fjern den lille springform og kageplast, så buddingen står for sig selv. Kom cheesecake fyldet i og fordel det rundt langs kanten og ovenpå. Stil i køleskabet i mindst 4 timer og derefter er den klar til servering (for et pænere snit kør da en spatel, som er blevet varmet op i en kop kogende vand, langs kanten efter du har fjernet kanten på springformen og kageplasten)

Velbekomme!

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge