Denne her rainbue-is er lækker og super nem at lave. Det er også en sjov opskrift at lave sammen med børnene, fordi de selv kan få lov at farve isen og komme den i en beholder.

6 personer
Du skal bruge:
½ liter fløde
1 dåse kondenseret mælk
1 spsk vaniljeekstrakt
Frugtfarver efter eget valg (du kan også farve isen med saften fra frugt og derved give isen en frugtsmag. Du skal dog passe på med ikke at bruge for meget frugtsaft, da dette vil ændre konsistensen på isen)

Sådan laves den:

Hvis du vil se mig lave isen på video, så kan du se min video lige HER

Pisk fløde stiv.

Kom den kondenseret mælk i og vaniljeekstrakt. Pisk igen til du har en lækker vaniljeis. Fordel herefter isen i forskellige skåle. Jeg fordelte min i 5 skåle. Farv herefter hver portion is i den ønskede farve. Jeg farvede i grøn, blå, rød, gul og lilla. Jeg anvendte kun få dråber frugtfarve, så det bliv en fin pastelfarvet is.

Fordel herefter isen i skefulde i en form et par skefulde af hver farve ad gangen. Når alt isen er i formen så swirl det hele forsigtigt sammen med en kniv et par gange.

Frys herefter isen i 6-8 timer og så er den klar til servering. Jeg elsker de fine farver!

Denne her is finder du ikke i min store dessert bog, men du finder en hav af andre lækre is lavet både med og uden ismaskine. Hvis du køber bogen, så støtter du min blog og min drøm om flere e-boger. 😀