Mormors agurkesalat eller opskrift på syltede agurker, så er der nærmest ikke noget bedre. Det perfekte sylt som tilbehør til aftensmaden.

Min mormors agurkesalat eller syltede agurker er milde, lækre og sødere end almindelig agurkesalat. Man spiser derfor flere af disse. De er godt egnet til burger, hotdogs, sandwiches og som syrligt tilbehør til brun sauce, kartofler og f.eks. bøf, benløsefugle, hel kylling, steg, farseret porre… ja, masser af skønne retter. De pifter lige retterne op.

Prøv agurkesalaten til f.eks. forloren hare.

Mormors Agurkesalat
Udskriv Pin Opskriften
4.91 fra 22 stemmer

Mormors Agurkesalat

Min mormors skønne opskrift på agurkesalat.
Ret Agurkesalat, Syltede Agurker
Køkken Dansk
Keyword Agurk
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rør sukker, eddike og vand sammen, indtil sukker er helt opløst.
  • Snit agurk i skiver og kom agurkerne i lagen.
  • Opbevar det hele i en lufttæt beholder – f.eks. patentglas.
  • Stil agurkesalaten på køl i et par timer for at trække – allerhelst til næste dag.
  • Velbekomme.

Noter

De syltede agurker kan holde sig mindst 4-5 dage på køl – længere tid har vi ikke afprøvet, da de er spist på den tid.

Mormors Agurkesalat

Min mormor siger at agurkesalaten er bedst dagen efter de er lavet og der er jeg helt enig. De kan sagtens nydes efter et par timer, men de er allerbedst, når de får lov at trække længere tid end det. Evt. forberede dem aftenen før eller morgen, så de når at få i hvert fald 12 timer.

Prøv også min udgave af syltede agurker.

Denne agurkesalat kan bruges til alt det som “almindelig” agurkesalat også bruges til. De er mildere, så jeg plejer blot at spise lidt flere. Jeg elsker denne her opskrift på agurkesalat. Min mormor laver den normalt på gefühl, men for min skyld så målte hun mængderne, da hun lavede agurkesalaten sidst.

Du kan altid smage syltelagen til med mere eddike, hvis du ønsker det mere syrlige eller mere sukker, hvis du ønsker mere sødme.

Mormors Agurkesalat
Mormors agurkesalat

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Mormors Agurkesalat
Agurkesalat