Mongolian Beef – Steak I En Lækker Sauce

Mongolian Beef – Steak I En Lækker Sauce

Jeg elsker mongolian beef! Det er steakstrimler / oksestrimler i en lækker soya/farin sauce med forårsløg, hvidløg og ingefær. Den smager fantastisk og tager ingen tid at lave! Serveret over ris 🙂

Jeg elsker asiatisk mad (så længe der ikke er friske koriander i 😉 ) og denne ret er en af mine yndlings! Den er lækker og smagfuld uden der er brugt ret mange ingredienser.

Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af at se Asien, men det skal nok komme en dag! Min kæreste er halv asiat og halv dansk. Han er 1/4 thailandsk og 1/4 kinesisk. Hans mor laver de mest fantastiske thailandske retter! Til tider ret stærke, så det er ikke alle retter jeg selv kan være med på (jeg kan godt lide stærk mad, men ikke så stærk mad (endnu)). Men det handler selvfølgelig også om hvad man er vant til. Jeg er vokset op i en lille by med et par tusinde indbyggere og der har aldrig rigtig været chili i den mad jeg fik som barn og teenager. Så da jeg mødte min kæreste, så glædede jeg mig til at smage hans mors mad. Det smagte vildt godt og anderledes, men jeg må også indrømme at jeg drak masser af vand og lige efter maden så fløj jeg op på min kærestes værelse for at spise noget chokolade, som jeg havde i min taske. Min tunge brændte nemlig! Og chokoladen hjalp heldigvis 😉 Jeg har siden da, i de snart 7 år min kæreste og jeg har været sammen i, haft fornøjelsen af at smage lækre supper, kyllingeretter, stir frys, forårsruller, indbagte rejer og meget mere!

Men lad os komme i gang med denne lækre ret!

2-4 personer – det kommer an på tilbehør (f.eks. en lækker salat til og/eller andre varme retter)

Du skal bruge:

350-400 gram tykstegsbøffer skåret i strimler (flanksteak eller nyretapper kan også bruges)
4 spsk mel
Olie

2 tsk frisk finthakket ingefær
3 fed hvidløg knust
3 forårsløg hakket
1 dl soya
1½ dl vand
1½ dl farin

1 spsk mel + 3-4 spsk vand

Ris til servering

* Der skal IKKE salt i maden, da soyaen er salten i denne ret. Denne ret er meget salt pga soyaen, så det ville være synd at komme salt i 🙂

Sådan laves retten:

Kom de 4 spsk mel på en tallerken og bland kødstrimlerne i det.

Kom lidt olie på en varm pande og ryst kødstrimlerne, så der ikke sidder for meget mel på og steg nu kødstrimlerne på panden, indtil de er færdige.

Fjern kødet fra panden og tilføj nu ingefær, hvidløg og forårsløg.

Steg i 2 minutter og tilføj så soya, vand og farin.

Lad det komme op at boble.

Bland 1 spsk mel med 3-4 spsk vand og kom i saucen.

Saucen vil nu tykne og kødet skal tilbage i.

Lad det hele boble et par minutter og så er retten klar til at blive serveret over ris.

Velbekomme! 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *