Foto: TV3 Her til aften blev dag 2 i MasterChef køkkenet vist. Jeg var en af de 12 deltagere, som skulle i ilden! I dette indlæg fortæller jeg lidt om mine tanker og hvordan hele oplevelsen den var.

Inden jeg begynder med afsnittet her til aften, så må jeg hellere fortælle lidt om den første dag. Da vi mødte op, så fik vi at vide hvem der skulle i ilden den første dag og det betød at jeg skulle på balkonen, da jeg ikke skulle i ilden den første dag. Jeg var både lettet og skuffet. Det havde været rart at få første omgang “overstået”, så man kunne nyde de andre 3 dage uden sommerfugle i maven. Jeg sov ret dårligt dagene op til og var meget spændt. Det tror jeg faktisk alle var. Men nu da jeg ikke skulle i ilden første dag, så kunne jeg også ånde lettet op. Det ville give mig en chance for at se hvordan det hele foregik og bare sørge for at lytte den første dag og nyde tiden med de andre deltagere.

MasterChef Uret

Foto: TV3 Det var vildt at se studiet og det velkendte MasterChef ur, da vi trådte ind i studiet i mandags.

 

MasterChef

Foto: TV3 Jeg sørgede for at skrive en masse ned, da Jesper Koch fortalte os alle om krydderier og lærte os hvordan man lavede en harissa. 

Første dag fløj afsted! Sikke en vild oplevelse og sådan en lidt “ud af kroppen” oplevelse. Der var masser af kameraer og masser af mennesker. Der skal virkelig mange mennesker til at køre sådan en stor produktion og det var vildt at se og opleve på tæt hold. Jeg var helt høj af oplevelsen! Jeg var så taknemmelig for at have fået et hvidt forklæde og chancen for at opleve det her med så mange andre fantastiske deltagere. Snakken gik så godt i pauserne. Der blev snakket en masse om mad og vi lærte hinanden at kende. Men jeg tænkte konstant på dagen i morgen… Hvem skal i ilden der?

Dag 2 i MasterChef – Min tur i køkkenet!

Nu kom dagen endelig! Jeg skulle i ilden allerede dag 2 (det afsnit I lige har set) og efter at have sovet på det, så var jeg ret glad for at jeg fik lov til at overvære det hele fra balkonen den første dag. Nu vidste jeg hvordan tingene foregik! Men det mindskede dog ikke mængden af sommerfugle i maven. Hold nu op, jeg var spændt og nervøs! Min krop rystede inden vi skulle ind af den gule dør, og stå foran dommerne igen.

Jeg håbede så inderligt på at vi skulle lære om dessert og jeg frygtede temaet fisk. Jeg har aldrig fileteret en fisk og spiser ikke rigtig fisk – specielt ikke rå fisk. Jeg ville være på dybt vand, hvis vi skulle ud i fisk, så jeg krydsede fingre for dessert, da vi skulle ind og i gang.

Masterchef 2019 Foto: TV3

Foto: TV3 De 12 deltagere som skulle i ilden her til aften (Første række fra venstre: Rebekka, Patricia, mig (Julia), Elisabeth og Cecilie. Anden række fra venstre: Stephanie og Michael. Tredje række fra venstre: Michael, Nicolai, Stine, Jeff og Frank). 

I dag skulle Mielcke vise os noget i køkkenet, men til min store frygt, så var det fisk! Mit smil stivede lidt og indeni så tænkte jeg lidt “F”ordet. Men jeg måtte bare tage en dyb indånding og lytte til hvad Mielcke viste os. Han viste os hvordan vi fileterede forskellige fisk og jeg håbede, at vi skulle filetere helleflyderen senere og frygtede lidt makrellen. Udover de forskellige fisk, så viste Mielcke os også hvordan han lavede en ceviche.

Nu var det vores tur. Vi fik 20 minutter til at lave 2 fileter af en helleflynder og lave en ceviche. 20 minutter!!! Mielcke brugte både ingefærjuice og allerede presset limesaft. Vi fik frisk ingefær og hele lime… Jeg synes, at det var lidt af en opgave, men samtidig så skal vi kunne præstere uanset hvad vi får foran os af ingredienser. Så med godt mod gik jeg og de 11 andre i gang. Tiden den fløj afsted. Jeg var ret stolt af mine to fileter, men det drillede lidt med at få det sidste skind af den ene, som I også så i programmet.

Den ene filet skulle nu bruges i en ceviche. Jeg brugte 10 minutter på at skære de to fileter, så det betød at jeg kun havde 10 minutter til at lave en ceviche! Shit. Der skulle både snittes skalotteløg, rives hvidløg, ingefær, snittes forskellige chilier, tomater, rødløg og presses limejuice. Det hele skulle også smages til med salt og sukker og det skal helst trække lidt før de serveres… Jeg kan godt sige jer… jeg havde så travlt!

MasterChef MasterClass - Min Første Gang I Ilden!

Foto: TV3 Nicolai og jeg i fuld gang med at ordne fisk.

Tiden er gået! Jeg var så lettet, men også spændt på hvad dommerne de sagde. Jeg var ret tilfreds med min filet, men der var måske lidt for meget lime i min ceviche? Men helt ærligt! Aldrig at have skåret en filet før og så bliver den så flot (I kan godt høre jeg er stolt ikke? Griner). Så nu var jeg blot spændt på om mit resultatet var nok til at sende mig videre.

Da dommerne kom forbi mig, så kunne jeg godt mærke at hjertet sad i halsen. De var svære at aflæse! Men det var heldigvis nok til at jeg gik videre! Jeg var så glad! Nu er jeg klar til den indledende runde! De indledende runder fordeler sig over 6 uger, hvor jeg er på i den ene uge. Hvornår min uge bliver sendt ved jeg desværre ikke endnu, men jeg håber, at I vil følge med på min rejse! Nu må vi se hvor lang den bliver.

Jeg håber, at I hepper med derhjemme! På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.