Billede: Credit TV3, fra venstre: Danni, Annie, Julia, Jesper, Jeanette og Nicolai. En ny uge gruer i MasterChef køkkenet og det er en træningsuge! Denne gang en avanceret MasterClass, som jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg forventer at lære en masse og så håber jeg, at ugen kommer til at minde om træningsugen fra sidste sæson. Her lærte de blandt andet at arbejde med sukker og is (hurra, lige noget for mig!) og så havde de også en dag i molekylær gastronomi. Det kunne være ret sjovt at prøve at lave sne, skum, sfære og meget andet! Men er det nu også det, som vi skal lære i denne uge?

Dagen i MasterChef starter:

Jeg er meget nervøs, da jeg drejer cyklen ind på plads foran MasterChef studiet. Vi aner ikke hvem der skal i ilden den første dag og det eneste vi faktisk ved om de kommende dage er, at det er en ny MasterClass og alle de tilbageværende deltagere mødes. Jeg er spændt på hvem der er tilbage fra de andre uger og så glæder jeg mig til nogle fede dage. Vi hygger os altid i pauserne, så det bliver dejligt at opleve igen. Jeg har haft en pause på flere uger fra MasterChef, fordi andre hold skulle igennem deres indledende runder før jeg selv skulle i ilden igen. Jeg har godt nok savnet det!

MasterChef Avanceret Træningsuge - Julia Olsen - MasterChef 2019

Foto: TV3 Holdet

Jeg træder ind i lokalerne, hvor vi alle sammen mødes om morgenen og spiser morgenmad og holder pauser i løbet af dagen. Der bliver givet krammere og skulder klap til hinanden og jeg føler mig virkelig velkommen og godt tilpas i blandt de andre deltagere. Det er virkelig fantastisk at se så mange igen.

Døren til makeup-rummet bliver åbnet og nu kaldes der navne på hvem der skal i makeuppen. Det er kun dem der skal i ilden, som skal have sat hår og lagt makeup, så det var lidt spændende! Mit navn bliver kaldt og det betyder altså, at jeg skal i ilden allerede i dag. Det passer mig rigtig fint, hvis jeg nu går videre i dag så kan jeg nyde de andre dage med ro i sindet og bare suge en masse viden til mig. Den skal bare have max gas i dag!

MasterChef Avanceret Træningsuge - Julia Olsen - MasterChef 2019

Foto: TV3 Mon jeg allerede kan mærke jeg bliver presset i dag på dette billede?

Vi er klar og vi træder alle sammen ind af den gule dør. Jeg har virkelig sommerfugle i maven… Hvad skal vi ud i?

Dommerne fortæller, at de ikke selv skal i køkkenet i dag. Så ved jeg godt hvad klokken den har slået og jeg tænker, at jeg godt kan skyde en hvid pil efter at lære om molekylær gastronomi, sukker og is. Jeg ved allerede nu, at vi skal lave retter. Jeg kan bare mærke det. Det eneste jeg tænker er “bare ikke fisk og skaldyr”. Jeg var oppe i fisk i den første træningsuge, så jeg håber ikke, at jeg skal ud i det igen, fordi jeg ikke har arbejdet med det derhjemme.

Dommerne fortæller om manden, som vi nu skal møde. Thorsten Schmidt, manden som elsker Nordsøkøkkenet. Ugh. Det lyder som om, at vi skal have gang i fisk og skaldyr – eller er det bare mig, der tænker det?

Thorsten står foran dommerne og I kan faktisk høre mig hviske “shit”. Jeg føler mig virkelig på glatis!

Thorsten går i gang og vi skal lave en ret med kongekrabbe! Jeg ved, at Nicolai har arbejdet med det før, men jeg tror ikke, at de andre har. Så vi er 5 stk på glatis og en, som har prøvet det før. Thorsten får det til at se legende let ud. Jeg skriver en masse noter, men misser faktisk at han laver en lille snit i krabbebenet og tager brusken ud. Jeg tror, at han bare kan tage det ud fra toppen uden et snit. Det er ikke godt, at jeg missede det.

MasterChef Avanceret Træningsuge - Julia Olsen - MasterChef 2019

Foto: TV3 Kongekrabben… Det går fint med at skære!

Vi går i gang og det går okay i køkkenet. Det begynder dog at gå galt… Fordi jeg missede, at Thorsten lavede et snit, så prøver jeg at få brusken ud uden et snit og kødet er meget blødt, så det ender med at se ud af helvedes til (mildest talt) og kødet er så varmt, fordi det er taget direkte fra det kogende vand. Men med kun 20 minutter i alt, så må jeg brænde mig, flå i brusken og kæmpe.

MasterChef Avanceret Træningsuge - Julia Olsen - MasterChef 2019

Foto: TV3 Tiden flyver og det samme gør håret!

Dippen skal laves til og jeg bruger en lille ske yoghurt i min creme fraiche, men jeg kommer åbenbart for meget citron i. Det er ikke godt det her.

MasterChef Avanceret Træningsuge - Julia Olsen - MasterChef 2019

Foto: TV3 Tiden er gået… Tilfreds? NEJ!

Da dommerne skal smage, så er mit kød heller ikke engang skåret godt?! Så er der faktisk også et lille stykke brusk tilbage… Jeg er lidt i chok der. Jeg ved godt, at det betyder eliminering for mig… Jeg kan ikke gøre andet end at grine og ryste på hovedet over min egen præsentation. Ikke nok med det, så smager min dip åbenbart også af morgenmad??? Dumme citron (eller nok nærmere dumme Julia). Men min krabbe er heldigvis lækker saftig!

Annie skal i eliminering, fordi hun ikke nåede at lave 2 stykker, Jesper ryger i eliminering, fordi kødet ikke er skåret ud og brusken ikke er fjernet. Så står den i mellem Danni og jeg. Danni havde 3 stykker brusk i sin ret og jeg havde 1 stykke, MEN hans smage var spot on og det var mine ikke. Jeg skal derfor i eliminering og jeg må bare give den max gas, så jeg kan være med resten af ugen.

Vi får at vide at Thorsten ikke skal hjem endnu og så kan jeg igen regne ud hvad klokken, den har slået. Kokkens efterfølger! Shit, shit og shit! Ikke nok med at vi skal ud i en kokkens efterfølger, så er det faktisk også lidt vildt at der står 15 andre deltagere og kigger på en stresse og svede i denne sæsons første “kokkens efterfølger”.

Vi skal se hvilken ret, som vi skal lave sammen med Thorsten. Vi kan intet se hvor vi står, fordi retten den er serveret i en skål. Vi får først retten at se efter saucen er hældet på. Det er rå knivmuslinger med frisk ost og en sauce. Det smager faktisk himmelsk (yes, pigen her som ikke spiser fisk, skaldyr og muslinger siger, at det smager himmelsk (jeg kan så sige, at jeg er blevet meget mere åben siden MasterChef hvad angår fisk, skaldyr og muslinger. Det er stadig ikke min favorit spise, men det skræmmer mig ikke længere)).

Vi går i køkkenet og jeg er meget spændt. Jeg er faktisk rigtig dårlig til at huske, specielt hvis man får mange informationer på én gang. Så jeg må virkelig holde fokus nu! Jeg var ikke god til at tage noter i skolen, fordi jeg simpelthen ikke var hurtig nok til at få skrevet alt ned før læreren snakkede videre. Så jeg er spændt på hvordan det bliver i køkkenet.

Det går okay med at lytte, men så skal vi til at snitte kinaradiser. Det er klippet fra i programmet, men Thorsten siger “hvid og rød går ikke sammen i denne ret, så pas på”. Han hentyder til, at vi skal passe på snitterne, når vi skærer i kinaradisen. Hvad gør jeg så 2 sekunder efter? Jeg lægger et fint lille snit i tommelfingeren. Dette ses heldigvis ikke i fjernsynet, men I ser mig med et lille fint fingerkondom, haha.

Jeg misforstår dog også måden vi skal snitte kinaradisen på, så jeg får nogle ret store stykker… Det kommer nok til at bide mig bagi senere.

Vi får lavet en sauce på muslinger, klargjort knivmuslinger og lavet en lækker friskost smagt til med urter.

Tiden den flyver igen afsted og pludselig er Thorsten klar til at anrette og så har vi 30 sekunder! Tingene bliver nærmest kastet på og mine kinaradisestykker er ret store… Jeg håber ikke, at det fælder mig?

Jeg får både ris og ros for min ret… Alt for meget sauce. Vi får faktisk først at vide oppe ved dommerne, at det er en efterårssalat med en let dressing vi skulle lave? Det forvirrer os alle tre og nok også derfor vi alle kom så meget sauce på, da vi troede at det var det, som skulle bære retten. Det var det så ikke!

Dommerne kalder min ret for en ret fyldt med smag og den er på anabolske steorider! Ugh. Er jeg ude nu?

Jeg føler, at den står meget tæt i mellem Jesper og jeg. Ja, jeg føler faktisk at jeg allerede står med det ene ben ude af MasterChef. Mit hjerte banker helt vildt.

Jeg går heldigvis videre! Det havde jeg ikke regnet med, men jeg er bare så glad! Så det betyder, at jeg nu er videre til kvartfinalerne! Juhuuuu!

Jeg håber, at I hepper med derhjemme igen til den tid! På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.