Lækre Aubergineruller Med Oksekød Serveret Over Ris

Lækre Aubergineruller Med Oksekød Serveret Over Ris

Jeg elsker disse aubergineruller! Stegt aubergine fyldt med krydret oksekød, serveret over ris med yoghurtdressing. En skøn aftensmadsret!

Jeg elsker aubergineruller, de smager fantastisk! Selv saften som auberginerullerne ligger i, når de er færdige i ovnen smager himmelsk! Serveret på ris med yoghurtdressing og frisk persille, så har I altså en vinder ret for hele familien. Jeg har aldrig været fan af aubergine, indtil jeg smagte disse ruller. Nu elsker jeg auberginer både i denne ret, men også i salater, sandwiches osv!

Min kæreste spørger konstant, hvor når jeg laver de her igen. Så pas på. De her aubergineruller er virkelig vanedannende. Jeg laver ofte retten, når jeg besøger mine forældre og der er retten også et hit. Proppet med masser af skøn smag.

Du kan også se andre opskrifter med aubergine lige HER.

Tips til disse aubergineruller

Jeg steger aubergineskiverne i en god spsk olie, hver gang en ny portion skal steges – de vil smide noget af olie igen, når de hviler på en tallerken. 

Fyld dem hellere for lidt end for meget med oksekød, så har du blot flere ruller og de er nemmere at rulle.

aubergineruller

Server dem med jasminris til. De kan dog også nemt tilføjes i en ristet baguette og så komme noget af saucen i også… hold nu op det er godt.

aubergineruller

Persille og yoghurtdressing på toppen gør lige det sidste.

aubergineruller
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Lækre Aubergineruller Med Oksekød Serveret Over Ris

Jeg elsker aubergineruller! De her er fyldt med krydret oksekød og serveret over ris med yoghurtdressing. Total mums!
Ret Aftensmad
Keyword Aubergineruller
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 6 personer

Ingredienser

Auberginer

Yoghurtdressing

Andet

Sådan gør du

Auberginer

 • Skær auberginerne (eller auberginen) ud i tynde skiver på langs. Omkring 3 mm tykke.
 • De skal så steges nogle skiver ad gangen (de må endelig ikke ligge ovenpå hinanden) med lidt olie på en pande og lidt salt.
 • Når de ser gyldne og bløde, så kommes de på en tallerken. Her må du gerne stable dem ovenpå hinanden efterhånden som de bliver færdige, da de så bliver ekstra bløde og nemme at rulle.
 • Når de er stegt færdig, så skal kødet klares.

Fars

 • Bland oksekød, løg, salt, peber, koriander og spidskommen sammen.

Selve rullerne

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Find nu et fad, som de skal være i.
 • Tag en skive aubergine og en portion kød svarende til 1-2 spsk og form den til en lille pølse, så formen passer til skivens bredde.
 • Rul nu kødet ind i aubergineskiven.
 • Gentag dette, indtil du har brugt alt kødet (de skiver aubergine som ikke bliver brugt smager herligt til, som tilbehør).
 • Kom dem alle sammen op i fadet i rækker og tilføj så tomatpuré og vand, indtil rullerne er dækket med cirka ½ cm vand. Kom så bouillon i passende til din mængde vand. Jeg brugte 1 bouillonterning.
 • Fadet skal nu i ovnen i cirka 20 minutter, herefter er de færdige.
 • I mellem tiden kan du koge ris, hakke frisk persille og lave en lækker yoghurtdressing.

Yoghurtdressing

 • Kom knust frisk hvidløg i en portion græsk yoghurt (den mængde du synes passer af begge dele). Kom så vand i for at fortynde din yoghurt, så den er mere “tyk sauce” konsistens og smag så til med salt og peber.
 • Alt er nu klar til servering!
 • Velbekomme. 

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge med lige her 🙂

aubergineruller
aubergineruller
aubergineruller


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *