Nem og skøn tomattærte lavet med butterdej! Den kan nydes både varm og kold. Den kan også skæres ud i mindre stykker, så den passer som en hapser størrelse og så vil den være super til tapasbordet. Den er også virkelig god som forret med en let salat til.

Denne skønne tomattærte er også velegnet til fryseren. Jeg har før frosset en ned og tøet op og lunet med god succes. Så tomattærten er nem at forberede en uge eller 2 i forvejen, så det er en nem forret eller idé til tapasbordet, når gæsterne kommer.

Jeg har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Andre idéer med butterdej:

Hvis du også elsker butterdej lige så meget som jeg, så kan jeg anbefale at prøve nogle andre butterdejstærter, som jeg har her på bloggen. Blandt andet en lækker en med gulerødder og feta creme, en skøn bacontærte , en fantastisk portobellotærte med skinke og bløde løg og en lukket butterdejstærte med kylling og flødeost.

Lækker Butterdejstærte Med Tomater Og Flødeost - Skøn Som Forret Lækker Butterdejstærte Med Tomater Og Flødeost - Skøn Som Forret

Lækker Butterdejstærte Med Tomater Og Flødeost - Skøn Som Forret
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Lækker Butterdejstærte Med Tomater Og Flødeost - Skøn Som Forret

Fantastisk lækker og nem tærte med flødeost og tomater. Den er så nem at du bare må prøve den! Serveres den som forret så er der til 8 personer. Server evt en frisk og let salat til. 
Ret Forret
Keyword Butterdejstærte
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 28 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rul butterdejspladen ud på en bageplade med bagepapir.
  • Smør flødeosten ud på hele pladen, men lad 1 cm af kanten være fri for flødeost hele vejen rundt. 
  • Drys lidt salt og peber over.
  • Fordel tomatskiverne og cherrytomatskiverne over det hele.
  • Drys med salt og peber.
  • Bag nu tærten i 14-18 minutter eller indtil kanten er flot gylden. Den skal have længe nok til at bunden også bliver bagt.
  • Server tærten med frisk basilikum på.
  • Velbekomme.

Noter

Tærten kan nydes både kold og varm. Den er også frysevenlig, så den kan nemt forberedes i forvejen, så det er nemt, når der kommer gæster. Hvis du gerne vil servere den for gæster, så tag den op ad fryseren 1-2 timer før og lun den herefter i 5 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. 
Den kan også skæres i små tern, så tærten kan serveres som hapsere til tapas eller velkomstsnack. 

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge med lige her 🙂

Lækker Butterdejstærte Med Tomater Og Flødeost - Skøn Som Forret

Lækker Butterdejstærte Med Tomater Og Flødeost - Skøn Som Forret