Fantastisk lækker kold nudelret med et spark fra hjemmelavet chiliolie – men retten er bestemt ikke stærk. Chiliolien giver lidt varme på en behagelig måde. Nudelretten kræver ikke mange ingredienser og vi elsker denne nudelret!

Denne ret indeholder ikke mange ingredienser og kræver ikke mere end 15 minutter at lave og så smager den bare himmelsk! Den er så simpel og vi elsker den!

Du bestemmer helt selv mængden af chili, som du vil bruge i dine to chiliolier. Du bestemmer også hvor meget af dine chiliolier, som du vil bruge i retten. Jeg bruger cirka ½-1 spsk chiliolie af hver, så cirka 2 spsk i alt, men det kommer an på styrken af chilierne, så husk at smag på dine chilier.

Nyd retten som den er evt. en med en frisk salat til og så vil der være til 2 personer. Hvis du ønsker at servere retten til aftensmaden eller frokosten, som tilbehør, så er der til 4 personer.

Jeg har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Andre forslag til nudelretter:

Hvis du elsker nudler lige så meget som jeg, så kan du finde mine andre opskrifter med nudler lige HER. Der finder du både chow mein, stegte nudler i en peanut butter sauce og andet lækkert.

Lækker Nudelret Med Risnudler, Peanuts, Soya og Hjemmelavet Chiliolie Lækker Nudelret Med Risnudler, Peanuts, Soya og Hjemmelavet Chiliolie

Lækker Nudelret Med Risnudler, Peanuts, Soya og Hjemmelavet Chiliolie
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Lækker Nudelret Med Risnudler, Peanuts, Soya og Hjemmelavet Chiliolie

En skøn ret lavet med risnudler. Spises den som tilbehør til aftensmaden, så er der til 4 personer. Skal den nydes som hovedret eller frokost med en salat til, så er der til 2 personer. Denne ret indeholder 2x hjemmelavet chiliolier, hvor hele chilien bruges. Jeg bruger milde chilier, så de giver retten et spark, men uden at være for stærk. 
Ret Nudelret
Keyword Nudler
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Nudlerne skal koges efter pakkens anvisning og herefter skylles under iskoldt vand - hvis nudlerne kræver 4-5 minutter, så anbefaler jeg 4 minutter. Det er vigtigt at nudlerne er helt kolde, da dette skal være en kold nudelret.
 • Varm 1 dl af olien til 70 grader - varmen hjælper med at få farven ud af chilierne. 
 • Hak de to røde chilier i 4-5 stykker hver (skær toppen fra) og kom dem i en minihakker sammen med den varme olie. 
 • Kør chilien og olien, indtil du kan se olien får en flot orange farve. 
 • Sæt en si over en skål og kom chiliolien op i. 
 • I skålen er der nu en flot orange chiliolie og tilbage i sien er der resterne fra chilierne. Disse rester kommer du i en anden skål og blander med den ½ dl olie. Så har du to lækre chiliolier til retten, som både bringer flotte farver og smag. 
 • Hak peanuts groft.
 • Hak den friske persille. 
 • Kom risnudlerne på en stor tallerken og hæld den mængde chiliolie af begge olier på, som du ønsker.
 • Kom så den mængde soya på du ønsker - husk at soyaen bringer retten salt, men det gør peanuts også.
 • Drys persille og peanuts over. 
 • Retten er nu klar til servering. 
 • Velbekomme. 

Noter

De hjemmelavede chiliolier lavet med røde chilier (de aflange som man køber i supermarkederne, som er meget milde chilier, som man bruger i madlavning) bringer både retten flotte farver, men også et dejligt spark. Chiliolierne er ikke meget stærke og du vælger selvfølgelig selv hvor meget af olierne, som du ønsker at bruge. Du bestemmer også helt selv hvor meget chili du ønsker at bruge til din olie, bare husk at smage på chilien inden. Nogle er stærkere end andre. Du kan også bruge stærkere chilier end de milde røde, det er helt op til dig.

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge med lige her 🙂

Lækker Nudelret Med Risnudler, Peanuts, Soya og Hjemmelavet Chiliolie Lækker Nudelret Med Risnudler, Peanuts, Soya og Hjemmelavet Chiliolie