Foto: TV3 Det er sidste dag i kvartfinalen og de sidste 5 pladser videre skal findes. I dag får vi besøg af Andreas Bagh og han har en masse crazy råvarer med! Personerne bag de 3 svageste retter skal møde Andreas i en ny omgang kokkens efterfølger og lave canard á la presse!

Vi kommer ind i køkkent og foran dommerne er der et langt bord. Der må næsten gemme sig nogle ingredienser under bordet, så jeg er meget spændt! Vi skal åbenbart have besøg i dag og Mielcke taler ret meget om gæstens udseende.

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg ser ret glad ud!

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Vi tøser fniser lidt… Det kan kun blive en god dag!

Ind ad døren træder Andreas Bagh ind og her må jeg give Mielcke ret. Det kan da kun blive en god dag i dag?

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Andreas har nogle ingredienser med. Det første han trækker op er en blæksprutte… Fuck. Så er vi i gang. Så østers, kaviar og champagne. Ingredienser jeg aldrig har prøvet før. Men jeg vil tage det som en udfordring. Han har ikke mange ingredienser med og spisekammeret er lukket. Det er faktisk rart med forholdsvis lidt ingredienser. Det giver et bedre overblik.

Vi har 45 minutter til at lave en ret og jeg er ved godt mod. Jeg får smagt på kaviaren og bliver virkelig overrasket. Proppet med masser af smag!

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Godt med kaviar!

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 dommerne smager

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg vælger at lave en sauce på champagne og komme i kaviar til sidst lige før servering, så bruger jeg kroppen på blæksprutten, snitter i den og steger hurtigt på panden. Så kommer jeg citron og salt på agurkerne, lader dem dryppe af og så ruller jeg dem. Det er en simpel ret, men jeg synes, at den ender med at blive okay. Jeg lavede to stykker blæksprutte og smagte det ene og synes det var ganske fint, men jeg har aldrig spist det før, så jeg er meget spændt på hvad dommerne de siger.

Min ret var desværre ikke nok til at slå Jeanette, så Annie, Danni og Jeanette er de første videre og safe fra elimineringsrunden. Det var også 3 flotte retter, som fik rigtig god ros! Det betyder også, at jeg skal imod André og Rebekka i næste runde. Jeg er meget spændt. Vi får at vide Andreas bliver ved os lidt endnu, så det kan jo næsten kun betyde kokkens efterfølger.

Vi gættede det allerede inden vi skal ind og Rebekka og André lyder til at kende lidt af de retter, som Andreas Bagh står bag. Det gør mig lidt nervøs, men jeg prøver blot at trække vejret og finde lidt ro indeni. Det skal ikke slå mig ud. Jeg har ligesom André prøvet kokkens efterfølger før og der lærte jeg en del. Følg godt med, lyt og vær ikke bange for at spørge.

Vi skal lave canard á la presse! Rødt andebryst med masser af krydderier, en let salat og sauce lavet på andeblod. Det skræmmer mig en lille smule… Tanken om at lave sauce med blod. Vi smager retten og den smager himmelsk. Fyldt med smag og virkelig lækker! Jeg har aldrig tilberedt and før eller lavet sauce på blod, så jeg er meget spændt, men jeg føler mig også klar.

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Vi starter med anden. Den skal ridses og steges med hoved! Herefter kommer den i ovnen og vi kan begynde at kigge på sauce og gøre salaten klar (det er klippet ud, hvor vi forbereder figner, salatblade og kommer lidt olie og salt på bladene).

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Den er reduceret perfekt! Wuhu!

Saucen skal reduceres i flere omgange, fordi der kommer så mange forskellige ting i. Jeg spørger Andreas, hvor meget han vil have saucen reduceret, hver gang noget nyt er kommet i (kun én gang er klippet med). Det giver mig et overblik at vide hvor meget der skal være tilbage i gryden, hver gang den er reduceret. Andreas er nede for at tjekke til vores saucer. Han siger, at min er reduceret perfekt. Det giver mig et boost og så tænker jeg, at jeg godt kan det her!

Vi skal lave en rub af krydderier og det går også rigtig fint med at lave den. Det er klippet ud at han lige er nede og tjekke, men her siger han også at min rub ser god ud. Det hjælper virkelig på humøret og jeg føler mig mere og mere klar i hovedet og det går virkelig godt. Det er noget helt andet denne gang i køkkenet end da jeg var i kokkens efterfølger første gang med Torsten.

Anden kommer ud af ovnen og vi skal skære brysterne fra. Jeg er pludselig bagud i forhold til de andre, fordi de kun skærer et bryst af, hvor jeg skærer begge af. Jeg glemte at lægge mærke til hvor meget rub der var på andebrystet til serveringen, så jeg må bare prøve mig frem.

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 jeg lytter til hvad Andreas fortæller før blodet skal i.

Saucen skal gøres færdig og det betyder, at det er tid til at komme blodet i. Vi har en ret stor kande til vores lille portion sauce, men alt blod skal i. Jeg forsøger at tænke et scenarie, som jeg kender for at kunne holde fokus på saucen og få den god tyk. Æggeblommer er som blod i sauce, så jeg begynder at tænke iscreme. En iscreme vil man ikke varme til mere end 82 grader, fordi så vil den begynde at smage af æg. Blod vil også begynde at klumpe, hvis det får for meget varme. Det går rigtig godt med saucen. Jeg er ikke bange for at give den varme, fordi jeg har stået med en gryde med iscreme så mange gange. Når jeg kan se saucen begynder at tykne, så tager jeg den fra varmen og rører videre og til sidst så ligner den saucen, som vi smagte ved Andreas og jeg er meget godt tilfreds og den smager så godt.

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Fuld fokus hos André og mig!

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Vi skal anrette og det går også rigtig fint. Men ikke alt mit fedt på anden er sprødt, det er lidt ægerligt. Jeg er lige i hælene på Andreas, når vi skal aflevere. Jeg kan ikke gøre det bedre, så jeg kan lige så godt aflevere.

Da vi står ved dommerne kan jeg godt se, at jeg ikke har lige så meget krydderi på som Andreas, men jeg ved at saucen den er der, så jeg er meget spændt.

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Min ret. Det er desværre tydeligt at se, at fedtet ikke er stegt helt godt over det hele.

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg får ros for rettens udseende og anden er godt stegt. Andreas påpeger lige det med fedtet på anden, hvilket var helt rigtigt. Det var ikke sprødt over det hele. De påpeger at jeg mangler krydderier på min and og det kan jeg godt se, øv. Det vigtigste på retten er saucen og den får jeg heldigvis ros for og konsistensen er som den skal være, så jeg bobler af glæde indeni.

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 4 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Dejligt at kunne stille sig over til de andre og lige få en krammer af Jeanette!

Jeg går videre som den første og jeg er bare så lettet og glad. SEMIFINALEUGEN! Jeg kan slet ikke fatte det. JUHUUU!

André går videre som nummer 2 og det betyder desværre, at vi skal sige farvel til Rebekka. Rebekka har startet en skøn blog, som I kan finde lige HER. Hvor hun laver en masse lækre retter! Så hvis I gerne vil se mere til hendes kreationer og gode humør, så skal I blot kigge forbi Beksemad!

Næste stop for mig, André, Annie, Jeanette, Danni og Jacob er semifinaleugen! Jeg glæder mig så meget! I næste uge kan I møde andet kvartfinalehold og det er også en uge, som jeg glæder mig til at følge med i hjemme på sofaen!

Tak fordi I læste med og hepper med der hjemme!

På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.