Så kørte det 3. afsnit af kvartfinalerne over skærmen og sikke en omgang! I afsnittet hører man blot, at min ret består af en hummerkugle (hummerkroket), sauce, hummerklo og crudité af fennikel. Så i indlægger her fortæller jeg hvordan retten blev lavet og hvad elementerne bestod af og så fortæller jeg selvfølgelig også om runde 2!

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 fra venstre: Jacob, Danni, André, Jeanette, Rebekka, Annie og mig (Julia).

Vi møder op tidligt, som vi altid gør og vi er spændte på dagens forløb. Jeg er dog lidt roligere i dag, da jeg kan regne ud, at det i dag vil være en vinderdag (hvis programmet altså følger tidligere sæsoner). Så der er ikke noget at frygte udover at jeg virkelig gerne vil gøre det bedre end i går.

Som jeg havde regnet ud (ja, jeg ser meget MasterChef!), så er det en vinderdag i dag. Vi kan vinde knive og en plads videre direkte til semifinalen, wuhu!

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Sorte danske hummere.

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg ser virkelig glad ud hva?

Vi skal i dag lave en ret med hummer. Jeg ser faktisk ret mut ud og man skulle tro det er, fordi jeg ikke er glad for at skulle arbejde med hummer. Sagen er faktisk den, at jeg tager mig selv i at sige “yes”. Vi kan ikke ryge ud i dag, så det er da pokkers fedt at arbejde med sådan en vild ingrediens! Men Julia, hvorfor ser du så sådan ud i ansigtet? Jeg står og venter på at høre hvor meget tid vi har. Vi fik jo kun 20 minutter til at klare kongekrabbe i MasterClass, så jeg frygter, at vi kun vil få 30 minutter. Jeg ser ofte lidt mut ud, når jeg tænker. Mine tanker kører rundt. Jeg har allerede en ret i hovedet, men hvis jeg skal nå alt, så skal jeg bruge mindst 40 minutter. Så det er svært at smile før jeg ved om jeg kan nå den ret jeg har i hovedet ellers så skal jeg sadle om, og sadle om lige før vi skal i gang er ikke sjovt!

Vi har 45 minutter og jeg kan løbe smilende i spisekammeret! Min ret består af 4 elementer, som jeg aldrig har prøvet at lave før. Jeg elsker at læse i kogebøger, så jeg er ikke helt på bar bund, selvom det er 4 elementer, jeg ikke har prøvet før. Min ret skal bestå af en friteret hummerkugle (hummerkroket), sauce lavet som bisque, en hel klo vendt i smør og en crudité af fennikel rørt med lidt eddike, olie, salt og sukker for at give retten et kick og lidt syre.

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Bag ved Danni gør jeg en gryde klar til at stege skallerne og hovedet af fra hummeren.

Saucen laves som en bisque. Dette så man slet ikke jeg lavede i køkkenet. Jeg startede med at stege mine skaller godt af og knuse hovedet i gryden for at få alt saft og kraft ud. I gryden tilføjede jeg også fennikel, skalotteløg og tomatpuré. Senere tilføjede jeg lidt cognac og flamberede hele molevitten. Kameraet var ikke ved mig, da jeg flamberede og det var den første gang jeg flamberede nogensinde og ingen så det?! Ak ja, haha. Det gik bare så godt i køkkenet og jeg var virkelig godt med. Så i med noget skaldyrsfond og koge det godt ind. Da saucen var smagt til blev den siet og monteret med fløde.

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Lige hakket den flotte hummer i stykker… Mit køkken er faktisk overraskende flot lige nu?

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Kuglen er friteret og ser flot gylden ud! Nu skal der krydses fingre! Mit køkken ser ikke pænt ud længere…

Min hummerhale kommes i kogende vand med fennikel og citron og den giver jeg 3-4 minutter. Jeg ved, at den skal friteres senere, så den må ikke være helt tilberedt. Jeg kommer også en klo i og den koger jeg i 5 minutter. En klo skal have længere tid end halen og kloen måtte samtidig heller ikke få for meget, fordi den senere skulle vendes i lunt smør.

Hummerhalen kommer flot ud af skallen og jeg er lidt ked af, at jeg nu skal til at hakke den i stykker. Jeg gør det hurtigt! Herefter rører jeg det hakkede hummerkød med lidt creme fraiche, citron, salt, peber, dild, purløg og lidt rødløg. Det former jeg så til en stor kugle og ruller i mel, æg og pankorasp. Kuglen skal i 180 grader varm olie indtil gylden.

Hvordan kunne jeg egentlig vide, at min hummerkugle ville binde sammen og ikke falde fra hinanden? Jeg havde nogle uger forinden læst en opskrift med rokkevinge, hvor der var lavet en kugle af kødet og bundet med creme fraiche. Jeg satsede derfor og tænkte, at det samme kunne gøres med en hummer.

Kloen få jeg også ud af skallen og brusken indeni får jeg også ud (det skal jo ikke gå som med kongekrabben!). Kloen ser virkelig flot ud og lige før vi skal servere, så smelter jeg lidt smør og vender kloen deri.

For at give retten lidt syre, så får jeg lavet noget crudité af fennikel og vender med lidt eddike, olie, salt og en knivspids sukker.

Jeg er virkelig godt tilfreds med min ret. Saucen smager herligt, cruditéen bringer syre til retten og kloen er flot. Nu er alt op til min kære kugle og dommerne!

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Nu til smagningen! Saucen hældte jeg på ved dommerne, så min færdige tallerken mangler stadig sauce på billedet her.

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Tid til dommernes ord og jeg får virkelig flotte ord med på vejen. Så flotte, at jeg ikke kan forstå det er mig, som de snakker til. Sagde de virkelig det til mig efter en hummerudfordring? Mielcke ville elske at spise sådanne kugler (kroketter) i en kræmmerhus med sauce til og synes, at det er løst godt. Castberg siger, at der er noget dejligt befriende og snotdumt ved den måde jeg går til det på. Han synes, at jeg udfordrer mig selv og at jeg lykkedes fuldstændig med min ret og at det er drøn flot. Han siger dog også, at han må tilskrive mig noget held, for hvis jeg ikke har arbejdet med hummer før, så er det flot gået med sådan en ret i første forsøg. Jeg er virkelig så glad og stolt over min ret og dommernes ord. Det havde jeg virkelig brug for efter dagen i går!

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Når jeg er virkelig glad, men ikke rigtig tør tro på det, så laver jeg sådan en mund. Sådan lidt “Fedt – men kan det virkelig passe?”

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg går videre som den første! Hurra! Hvor er det bare fedt. Danni går videre som nummer 2 med en vildt flot ret, som jeg virkelig gerne ville have smagt. Jacob går videre som den sidste med hans gode idé med en lobster roll! Shit. Jeg tror ikke, at jeg kan slå de to. Medmindre vi kommer op i en sød ret nu? Så har jeg måske en chance?

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Oksemørbrad! Fuck. Jeg elsker at spise den, men jeg har ingen idéer til en ret.

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg ser bare glad ud gør jeg ikke?

Vi skal ud i oksemørbrad. Castberg viser os, hvordan vi skærer sådan en ud og jeg har svært ved at finde det gode humør, fordi mit hoved er tom for idéer. Kunne vi ikke have fået hummer igen? Jeg ved det ikke. Jeg elsker kød, men jeg vil næsten hellere ud i råvare, som jeg ikke spiser normalt for at komme ud af min comfort zone. Det er faktisk der jeg har lavet bedst mad i MasterChef (min æbletærte med is, min fiskeret med torsk og sauce og nu min hummeret). Jeg er blot glad for, at det ikke er en eliminering og vil bare nyde tiden i køkkenet!

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Min chiliolie (find opskriften her – kan laves uden thermomixer)

 

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg beslutter at lave en nudelsalat, fordi jeg har lavet det før hjemme i køkkenet. Vi har kun 30 minutter! Min ret er lidt en blanding af disse 3 opskifter: nudler med teriyaki sauce (saucen jeg ville bruge til mit kød), Nudelsalat og disse risnudler med chiliolie (tjek lige den flotte farve!).

Tiden den flyver afsted og jeg brænder min teriyakisauce på. Normalt skal min opskrift på teriyaki koges ind med soya og farin, men fordi der kun er kikkoman i spisekammeret, så er soyaen alt for salt til at komme i gryden fra starten af. Jeg glemmer desværre alt om min farin og den brænder på. Så ærgerligt, men det er der bare ikke noget at gøre ved. Kikkoman soya er ganske fin normalt, men når den skal koge ind, så er den desværre alt for salt. Det slår mig først efter programmet, at jeg blot kunne have tilføjet halv vand og halv soya og derved mindsket saltet og så var min sauce nok ikke brændt på. Ens hjerne arbejder bare ikke altid lige godt under pres! Æv 😀

Kvartfinalerne Dag 3 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Min kød blev heldigvis super lækkert. Det har fået temperatur i midten og smager virkelig godt, men jeg ved udemærket godt, at min ret den mangler et kick. Når min teriyakisauce ikke gik, så burde jeg havde brugt stærkere chili i min chiliolie, mere soya, mere lime… generelt bare mere af alt for at give retten noget smag, da smagen ellers lå i min teriyaki.

Jacob laver en lækker omgang bøf bearnaise og Danni laver også en fantastisk flot ret. Jeg er så imponeret over hans anretning! Virkelig godt tænkt.

Jacob slår Danni og mig og han får derfor knivene og kan holde fri i morgen. Skide godt gået Jacob! Det skræmmer mig dog lidt (meget), at Danni stadig er tilbage og han ikke vandt. Det betyder, at vi er 6 i morgen der kæmper om 5 pladser videre og Danni altså er en af dem. Han er svær at slå. I selv de mest pressede situationer, så finder han roen og laver så flotte retter (det viste han jo virkelig i går). De andre er også fantastisk gode i køkkenet, men jeg kender mest til Danni og hans evner, fordi vi også havde indledende uge sammen. Jeg kan kun sige, at det bliver en meget vild dag i morgen og jeg tror ikke, at jeg får sovet meget i nat.

Tak fordi I læste med og hepper med der hjemme!

På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.