Foto: TV3 (Fra venstre: Danni, Karsten, Jacob, Rebekka, Julia, André, Annie og Jeanette) Så rullede første dag i kvartfinalerne over skærmen og det var et afsnit jeg faktisk frygtede lidt.

I denne uge er det Danni, Annie, André, Karsten, Jacob, Jeanette, Rebekka og jeg, som skal i ilden. Vi træder ind i studiet og vi kan se at vi skal køre service.

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Blåt hold

Vi trækker holdene via spisepinde med farver. Jeg er på hold med Danni, Jeanette og Karsten. Et hold jeg virkelig er tilfreds med, fordi de alle sammen er virkelig dygtige og alle er nede på jorden. De er gode til at give plads til alle og jeg glæder mig til at arbejde sammen med dem. Jeg har kun været i uge med Danni før, men Karsten virkede total cool i MasterClass 2.0, da han fandt tid og overskud til at lave sin fars om og klarede det med bravur! Jeanette nailede også krabben i MasterClass 2.0, så det er da et dreamteam jeg er på!

Vi skal i det asiatiske køkken. Det er ikke et køkken, som jeg arbejder meget i. Dommerne har 3 klokker foran sig. Under den første er der wontons. Jeg har én gang arbejdet med dejen før og tænker “fedt nok”. Så er der en poké bowl under den næste. Øv, det har jeg aldrig smagt før og endnu engang noget med fisk. De har klippet med, hvor jeg fortæller om hvad en poké bowl er, hvilket får mig til at lyde, som om jeg har spist det før og kender det, men det gør jeg altså ikke. Under den sidste klokke er der to saucer og her får vi at vide, at den ene skal være soyabaseret. Denne fremvisning gør, at jeg får en forkert idé fra starten af. Når saucerne ikke står ved siden af wontonerne, så forstår jeg det som om, at disse saucer skal bruges til begge retter og ikke kun som dip, ups.

Vi får 80 minutter til forberedelse og 20 minutter til servering. 80 minutter er ikke meget til 100+ wontons (vi ønskede at lave ekstra, hvis nogle skulle åbne sig i frituren), 30 poké bowls og 30×2 saucer. Da tiden starter flyver vi derfor ned i køkkenet og begynder at snakke. Danni vil gerne på wontons og det lyder super, fordi han i indledende runde lavede en super god fars på dag 2. Karsten hopper sammen med ham og Jeanette og jeg hopper på poké bowl og saucer.

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

Vi snakker hurtigt om hvilke saucer vi skal lave og jeg har siden vi så saucerne under klokken tænkt på teriyaki og en rød chiliolie/soya sauce, fordi jeg har lavet det før og før brugt det som dip til dumplings. Så det er de to jeg nævner. Jeg tænkte fra starten af, at de to saucer skal kunne bruges til begge retter og at saucen skal være flydende, så man kan hælde noget af begge saucer i poké bowlen.
Karsten vil rigtig gerne have en mayo og her slår jeg desværre ned på hans idé. Det slog mig slet ikke, at der f.eks. er sushi som serveres med thousand island dressing (jeg spiser dog heller ikke sushi, haha) og som Karsten siger… Jyder elsker mayo, så mon ikke også Københavnerne gør? Jeg er selv jyde for pokker! Ak ja. Det gjorde lidt ondt at se afsnittet og opdage hvordan Karsten tales lidt over hovedet. Det beklager jeg sgu, Karsten. Havde en mayo mon sendt os videre?

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

Foto: TV3

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg er i løbet af dagen ret mærket af tidligere sæsoner af MasterChef, hvor der køres service. F.eks. at der mangler ting til sidst, fordi der ikke er lavet nok. Så min kommentar kommer med, hvor jeg siger “nu laver I fandeme nok fars”. Hold kæft, hvor lyder jeg bare bossy. Av, av, av. Jeg ville blot være sikker på at vi havde nok og Danni og Kasten gør det skisme godt i køkkenet. Karsten laver sågar sin egen krydderiblanding! De er også vildt hurtige til at folde wontons!

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

I løbet af vores forberedelse går vores arbejde rigtig godt. Drengene kører derud ad og Jeanette og jeg kører med vores poké bowls og saucer. Jeg kan virkelig mærke, at vi er et godt team. Vi hepper på hinanden og snakker sammen om smage. Vi sørgede altid for at spørge et andet medlem før der blev gjort noget, så ingen beslutninger blev taget alene. Det var fedt at mærke teamet og samarbejdet.

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 vi virkede presset i afsnittet, men vi støttede hinanden som team og der blev også grinet en del.

 

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 vi virkede presset i afsnittet, men vi støttede hinanden som team og der blev også grinet en del.

 

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 “Jeg har spottet flere røde pinde…” Et ansigt der siger det hele, haha.

Vi kører service og de 30 folk fra Meny får spist vores mad. De skal til at stemme og her spotter jeg desværre flere røde pinde kommer over væggen, som ellers skulle skjule stemmerne. Jeg ved allerede der, at vi skal i eliminering i morgen og det ærger mig. Teamworket var så godt! Der var ro på i vores køkken og jeg synes virkelig, at hele holdet gjorde det så godt.

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

Dommerne skal smage vores retter og vi har derfor 5 minutter til at lave 2 serveringer. Under servering siger jeg “pas på, det skal også ligne de andres” til Jeanette, som om jeg våger over hende. Jeg tror egentlig at kommentaren kom, fordi vi ikke længere skulle spare på grøntsager og fisk (før skulle vi være sikre på at der var nok til 30 + dommerne), så håndfulden med fisk blev lidt større. Jeg er nok samtidig lidt mærket af, at vi kunne se de røde stemmer fra folkene fra Meny, så humøret er ikke specielt højt i serveringen til dommerne.

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Ja, av av Jesper. De stemmer gjorde nas.

Dommerne hældte ikke vores saucer over poké bowlen og det gjorde folkene fra Meny vist heller ikke, da vores ret manglede smag og den smag lå desværre i de to saucer. Vores wontons var tørre, hvilket jeg ikke helt forstår. Vi smagte drengenes wontons i køkkenet og jeg synes virkelig, at de var gode. Men kritikken tager vi til os og så kan jeg blot ærge mig over, at jeg ikke bare tog et par spsk af vores saucer og kom over alle poké bowls, så var vi kunne være sikre på at de fik lidt af saucen. Men sådan er det jo så nemt at tænke. Vi må blot komme videre og give den gas i køkkenet i morgen.

Hvorfor var afsnittet noget jeg havde frygtet? Jeg vidste, at jeg havde slået ned på Karstens idé med mayo og jeg var lidt nevøs for, hvordan det ville lyde i afsnittet. At jeg så også opdager, at jeg stikker til drengene med “husk at lave nok fars” og senere til Jeanette i anden omgang af service med at skålene skal være ens. Det ærger mig, da jeg vidste ikke, at jeg kunne være så bossy. Hvis jeg overlever i morgen og jeg måske skal ud i teamwork igen, så håber jeg, at jeg er knap så bossy 😀 . Selvom vi tabte, så havde vi så godt et hold og alle fortjener ros for det gode arbejde! TV3 og Metronome må gerne lave en ny omgang MasterChef Jul og sætte os på hold sammen igen, så skal vi nok give den ekstra meget gas og SMAG!

Nå, det var afsnittet og jeg har ingen grund til at være “mut”. Vi havde et super teamwork, vi støttede hinanden og der blev også grinet en del, selvom det ikke ses i afsnittet. Nu er det blot at komme videre og give den gas i morgen. Jeg er så taknemmelig for at være en del af MasterChef og have lært så mange fantastiske mennesker at kende. Så håber jeg blot, at jeg smiler lidt mere i programmet i morgen?! Måske bliver jeg endnu mere presset? Måske bliver jeg mut igen? Ugh. Følg med i morgen!

Jeg håber, at I hepper med derhjemme i morgen! På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.

Kvartfinalerne Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3