Kartoffelroulade med pikantost og bacon smager så godt. Rouladen er perfekt tilbehør til aftensmaden og den er god til både hverdag og når det skal være ekstra lækkert i weekenden.

Kartoffelroulade er en skøn ret, der kombinerer lækre kartofler med bacon og ost, og det hele bages i ovnen. Denne ret er perfekt til både frokost og aftensmad og kan serveres med f.eks. en frisk grøn salat og evt. noget kød til. Kartoffelroulade er en favorit blandt både børn og voksne.

Kartoffelrouladen her kan bruges til alt hvad du ellers ville servere kartofler til – kylling, bøf, gryderet, steg og meget andet. Jeg bruger pikantost, men du kan sagtens bruge anden flødeost og det samme med grøntsager og bacon kan undlades, hvis dette ikke ønskes.

Prøv også kyllingeroulade.

Opskrift på kartoffelroulade

Kartoffelroulade
Udskriv Pin Opskriften
4.50 fra 14 stemmer

Kartoffelroulade

Opskrift på lækker kartoffelroulade med pikantost. Indeholder reklamelink for nemlig.com. Du kan hurtigt handle ind til hele den lækre opskrift på nemlig.com med ét enkelt klik.
Ret Kartoffelroulade
Køkken Dansk
Keyword Kartofler, Pikantost
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Handl hele opskriften hos Nemlig – alle varerne lægges i kurven og så kan der nemt handles ind.

  KØB HOS NEMLIG

   Sådan gør du

   • Tænd ovnen på 180 almindelig ovn.
   • Riv osten.
   • Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet – pres så meget saft ud af de revet kartofler som muligt – jeg gør det af 3 omgange i et viskestykke – se evt. video længere nede i indlægget.
   • Rør kartoflerne sammen med de 2 æg, den revet ost og godt med salt og peber.
   • Kom et stykke bagepapir ud på en bageplade og fordel kartoffelmixet og tryk det godt sammen og tryk det fladt – se gerne video længere nede i indlægget.
   • Bag kartoffelmikset i ovnen i 50-55 minutter eller, indtil toppen begynder at blive let gylden.
   • Imens skæres bacon i mindre stykker og steges sprødt. Lad det så dryppe af på noget køkkenrulle.
   • Skær peberfrugt og rødløg i mindre tern og hak persillen.
   • Rør pikanatost, peberfrugt, rødløg, bacon og persille sammen og smag mikset til med salt og peber.
   • Når kartoffelmikset er færdig i ovnen, så lad det køle i 5 minutter.
   • Skær kanten lidt til hele vejen rundt.
   • Fordel pikantostmikset ovenpå.
   • Lad det køle i 5-10 minutter mere før det hele rulles stramt til en roulade fra den korte side – så du får en tykkere roulade – tag evt. handsker på (det er lidt lunt). Se evt. video længere nede.
   • Flyt rouladen over på et nyt stykke bagepapir og indstil ovnen på varmluft i stedet for almindelig ovn.
   • Bag rouladen i 15-20 minutter eller, indtil kanten begynder at blive gylden.
   • Så er rouladen klar til servering – skæres med en skarp kniv.
   • Velbekomme.

   Noter

   Roulade kan sagtens holde sig nogle dage på køl i lufttæt beholder og enten lunes den i skiver i ovnen eller skiverne kan varmes forsigtigt på en pande med lidt olie.

   Kartoffelroulade

   Rouladen kan sagtens holde sig nogle dage på køl i lufttæt beholder og enten lunes den i skiver i ovnen eller skiverne kan varmes forsigtigt på en pande med lidt olie.

   Jeg bruger modnet cheddar til rouladen med kartofler, men du kan også bruge rød cheddar, vesterhavsost eller gryuére eller anden ost.

   Sådan laves kartoffelroulade

   Hvad kan man servere til kartoffelroulade?

   Kartoffelroulade kan egentlig bare ses som almindelige kartofler – set i den forstand at du kan servere rouladen til næsten alt, som du ellers ville servere kogte eller ovnbagte kartofler til. Rouladen er perfekt til gryderetter, grillmad, ovnbagte retter, bagte grøntsager, steg, hel kylling, frikadeller og meget andet.

   Kartoffelroulade smager himmelsk og den er lækker sammen med f.eks. bagte grønne bønner, en sprød salat, en kold dressing eller varm sauce som f.eks. bearnaise og evt. lidt brød til.

   Ønskes der kød til retten, så vil det nævnte forslag passe rigtig godt sammen med flankesteak, ribeyes eller en ovnbagt nakkefilet – og meget andet kød.

   Kartoffelroulade
   Kartoffelroulade

   Jeg er også at finde på de sociale medier:

   Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

   Min Instagram

   Jeg er desuden også at finde på Pinterest.