Foto: TV3 Sikke en omgang! Dette indlæg handler om min sidste dag i den indledende runde. Der blevet ikke vist meget af hvad min fiskeret den indeholdte, så i indlægget kommer jeg også ind på hvad den rent faktisk bestod af.

Det var den sidste dag i den indledende runde og jeg var meget nervøs. Jeg kunne ikke rigtig være i mig selv. Det var så vigtigt at komme videre fra den sidste dag, da det vil betyde et skridt nærmere trofæet og endnu en omgang i køkkenet.

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Castberg møder os ved den gule dør og vi bliver sat i gang med det samme.

Vi kom ind et en studie, som allerede var fyldt med røg og larm fra 4 køkkener. De var i fuld gang. Jeg havde håbet at komme ind i den udfordring, så jeg var ret glad. Det gav mig et overblik, selvom det for mange nok ikke ville give et overblik. Det gav mig et overblik, fordi det gav mig lidt tid til at tænke, fordi der var så mange ting i gang og de ting der allerede var i gang gav mulighed for nogle smagsfulde retter. Der var derfor ikke noget som hastede på samme måde, som hvis vi fik et tomt køkken og 45 minutter.

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg smager på den lækre fond skanken var i.

Jeg begyndte at smage på tingene og sortede hurtigt ting fra. I køkkenet var der muslinger der kogte, popcorn der poppede, en svineskank der simrede i en lækker bouillon, en juicer i gang, en mayo der blev rørt, en røgmaskine som røg mandler under en klokke, en ovn der var i gang med kylling og knodselleri. Derudover var der torsk og et stykke oksekød på bordet, fløde, æg, mælk, en færdig pastadej og en masse lækre grøntsager og krydderurter.

Jeg tænkte, at det var første runde og der også ville være en eliminering bagefter. Jeg ville altså få 2 chancer for at gå videre til næste runde, så hvorfor ikke give den gas og prøve ting jeg aldrig havde lavet før?

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg skærer fisken ud i mindre stykker.

Jeg er ikke specielt stor fan af fisk og jeg har aldrig prøvet at lave fisk før (udover at stege fiskefilet og én gang en kulmule), men jeg havde aldrig lavet fisk i ovnen. Jeg havde læst lidt om det inden (jeg var nødt til at vide lidt om tilberedning af fisk før MasterChef, så jeg læste selvfølgelig om det), men uanset hvad så er der jo ingen opskrifter i MasterChef og jeg måtte derfor stole på mine egne instinkter.

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg sier fonden.

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 fonden hældes ned til fisken sammen med løg, hvidvinseddike, salt og citronskiver.

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg tjekker fisken med en kødnål

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 den færdige fisk fjernes fra fadet, da de ellers ville blive ved med at tilberede i det varme fad.

Jeg skar tre stykker af torsken og kom i et fad sammen med de stegte løg, hvidløg, fond fra svineskanken, lidt hvidvinseddike, citronskiver og salt på toppen. Pakkede det ind i folie og kom fadet i ovnen. Jeg mente, at det største stykke fisk skulle have 25 min, men jeg tjekkede fisken efter 15 minutter, 20 minutter og ved 25 min så synes jeg at den var der. Jeg tjekkede min fisk med en kødnål og kunne derved holde øje med varmen i centrum af fisken. Først efter 25 minutter havde den fået lidt varme i midten og jeg mente derfor at den var færdig og fisken så flot ud. Men i MasterChef kan man aldrig vide sig sikker og det føltes faktisk bedre at sige man frygter den har fået for meget (eller for lidt) i stedet for at sige man tror, at man har nailet den. Fisken så rigtig flot ud, men jeg turde simpelthen ikke tro på det før dommerne havde smagt min fisk.

Til fisken lavede jeg en sauce på kogt ned på fonden fra skanken (selvfølgelig siet), væske fra muslingerne, væske fra fadet med fisk, lidt hvidvinseddike for syre og smagt til med salt. Det var vigtigt, at der kom meget smag i, fordi jeg ville tilføje fløde senere. Jeg synes dog ikke at en sauce var nok og skulle jeg ryge ud i dag, så ville jeg nå at prøve en thermomixer! Vi havde fået en masse flot persille, så jeg kom alt persillen i maskinen sammen med smagsneutral olie og satte den på 65 grader og kørte det hele i 5-7 minutter og herefter siede jeg det. Jeg fik en flot grøn olie. Denne olie tilføjede jeg i den færdige sauce, som skulle hældes på tallerkenen ved servering.

Til saucen og fisken ønskede jeg at bruge de flotte gulerødder vi havde fået. Jeg skar dem i tynde strimler med en skræller og stegte dem på panden med lidt olie og salt. De kom i bunden af min tallerken og så den færdige fisk ovenpå (skindet blev selvfølgelig taget af, da det ikke bliver sprødt, når det dampes i ovnen).

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Min færdige ret. Saucen er hældet i skålen med den grønne olie. 

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Min færdige ret. Saucen er hældet i skålen med den grønne olie. 

Jeg var nervøs for om jeg havde brugt nok på bordet, så jeg hakkede nogle af de røgede mandler og persille. Jeg stod i nogle sekunder og overvejede. De ville ødelægge det fine look på fisken, men så ville jeg have brugt mere af det som var på bordet, så jeg endte med at komme det på.

Jeg var meget nervøs inden de skulle smage min ret. Alle havde fået rigtig flot ros for deres fisk og Catharina havde det fantastiske stykke kyllingeskind ovenpå sin ret.

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Dommerne skal til at smage på min ret og tjekker fisken om den er tilberedt.

Dommerne begynder at smage på min ret og de griner ret meget, da de rører ved fisken. Jeg kan ikke selv se hvad der foregår, fordi jeg serverede min ret i en skål. Så jeg anede ikke hvad deres grin betød. Det var ret fedt at se afsnittet her til aften og se hvordan fisken bare faldt i flager!

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 De glade dommere

Mielcke kaldte mig for dessertpigen “hvor tit har dessertpigen lavet torsk?”. Jeg svarer 0 gange og hans svar er at jeg skal blive ved med at gøre som jeg gjorde der. Hvor er det fedt at mit instinkt med fisken var som det skulle være! Jeg boblede af glæde indeni. Dommerne sagde, at de ikke kunne have lavet fisken bedre selv og jeg har lavet den smukkeste tilberedte fisk af de 4 deltagere. Jeg kunne næsten ikke være i mig selv! Jeg kunne ikke få mig selv til at hoppe og danse, men jeg var så glad indeni!

Castberg kommenterede dog på mine urter og mandler ovenpå og han havde helt ret. De gjorde intet godt for retten! Og han synes, at jeg skulle have skjult gulerødderne helt under fisken og det tager jeg til mig.

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 En meget spændt Julia

Jeg var meget spændt, da vi ventede på en afgørelse. Jeg havde et stort håb, men man kan aldrig vide sig helt sikker, så jeg turde ikke stå og smile i frygt for at blive skuffet. Catharina havde den lækre kyllingeskind på toppen og jeg havde ligegyldige hakkede mandler og persille.

Indledende Uge Dag 4 - MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 En lettet Julia!

Dommerne siger at én skilte sig ud fra resten og jeg var videre! Jeg skreg inde i mig selv… Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke hoppede og dansede, men jeg var nok bare lidt i chok stadigvæk. Jeg kunne slet ikke fatte at jeg klarede den indledende runde! YES! Næste gang er når de andre indledende uger er færdige. Der mangler 4 uger endnu, så det betyder at jeg er i MasterChef igen i uge 13 til den avancerede MasterClass.

Jeg håber, at I hepper med derhjemme igen til den tid! På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.