Helt Fantastiske Havregrynssmåkager

Helt Fantastiske Havregrynssmåkager

Der er intet som de her sprøde havregrynssmåkager!

 

IMG_9522

 

Jeg skulle besøge mine bedsteforældre i går og det andet par bedsteforældre i dag, så jeg besluttede i går at begive mig ud i nogle småkager. Jeg elsker kiks og småkager med havregryn i, så jeg fandt en opskrift på nettet og fik nogle idéer derfra. Så satte jeg mig ned med en kuglepen og begyndte at danne min egen og anderledes opskrift fra den jeg så. Det endte med nogle super lækre og overdrevet sprøde havregryns småkager med mandel og vanilje, som jeg selv var ret stolt af at have lavet! Jeg synes faktisk at de smager bedre end de havregryns småkager man kan købe i butikkerne. De er derudover super nemme at lave!

ca. 72 stk 12 stk på hver plade så 6 plader i alt
Opskrift:
350 g havregryn
250 g brun farin
350 g sukker
100 g mandler
100 g hvedemel
300 g smør
2 æg
3 tsk vaniljesukker
ca. 100 g mørk chokolade som kan smeltes og kommes på toppen hvis det ønskes (gør dem bestemt ikke ringere!)

Fremgangsmåde:
Hak mandlerne i en minihakker til mandlerne er hakket til fine små stykker. Hæld dem i en skål, sammen med havregryn, brun farin (du skal måske lige trykke klumperne ud af farinen før du kommer det i ellers samler det sig i blandingen), sukker, hvedemel og vaniljesukker. Det hele skal blandes godt!

Smelt smørret langsomt i en gryde. Når det er helt smeltet hældes det over den tørre blanding. Når smørret er godt fordelt i blandingen, så kommes de 2 æg i en lille skål for sig selv og piskes let med en gaffel før det kommes op i blandingen.

Tænd ovnen til 180 C alm. ovn eller 160 C varm ovn.

Så skal pladerne gøres klar, jeg brugte selv 3 plader i alt, og startede med én plade i ovnen så jeg kunne se om placeringen af småkagerne passede (for de løber ud og bliver store). Så jeg skiftede mellem 1 plade og 2 plader inde i ovnen (dog kun 1 plade af gangen hvis det er alm ovn). På med bagepapir og så skal der rulles nogle kugler. Kuglerne skal være på størrelse med en lille valnød. Så placerer du 12 kugler på en plade og trykker dem godt flade så de cirka måler 5-6 cm i diameter. Når de er trykket flade og du mener de er placeret som de skal kommes de i ovnen.

De skal have cirka 12 minutter i ovnen eller til de er gyldne. Nå de tages ud af ovnen ligges de enten på en rist eller på noget bagepapir på et bord gerne ved et åbent vindue, så de køler hurtigt af. Når alle småkagerne er bagt og de sidste er kølet af kan du smelte noget chokolade og kører over i finde små linjer over småkagerne via en pose du klipper et lille hul i. Hvis du smelter chokolade skal småkager gerne stå koldt så chokoladen kan størkne helt. De må dog heller ikke stå koldt for længe, så når chokoladen er stivnet skal småkagerne kommes i dåser eller andet med låg, også kan de sagtens holde sig i et par uger.

Velbekomme!

IMG_9508

 

IMG_95266 thoughts on “Helt Fantastiske Havregrynssmåkager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *