Frisk Og Lækker Salat Med Tun, Æg Og Hjemmelavet Dressing

Frisk Og Lækker Salat Med Tun, Æg Og Hjemmelavet Dressing

Det her er den bedste salat! Det er en salat jeg er vokset op med og den smager simpelthen så skønt! Tun, æg, kolde ris, brød, salat, majs, peberfrugt, rødløg og en hjemmelavet dressing! Den smager himmelsk! Den er simpel og skøn 🙂 

Det er faktisk en salat, som jeg lavede på min engelsk youtube kanal sidste år, men jeg glemte helt at skrive opskriften ind på bloggen, så I også kan få glæde af den! Vi fik denne her salat så tit, da jeg boede hjemme (da jeg var barn spiste jeg dog ketchup på og ikke dressing 😉 ) men siden jeg er flyttet hjemmefra er jeg blevet forelsket i alle former for hjemmelavet dressing, så nu spiser jeg selvfølgelig også denne salat med en god hjemmelavet dressing. Salaten er også skøn i madpakken eller med på tur i en bøtte. Opskriften her kræver ikke alverden, men I får selvfølgelig ingrediensliste og fremgangsmåde under billeder – som altid!

2 personer

Du skal bruge:
1 dåse tun i olie (dræn tunen for olie)
1 dl grødris
1 lille hakket rødløg
1 rød peberfrugt skåret i tern
1 lille dåse majs skyllet godt
Lidt hakket hjertesalat eller romanie
Flute + lidt smør
2 æg + salt og peber

1 dl creme fraiche
½ dl mayonnaise
1 tsk tørret dild
Salt og peber
Lidt mælk

Risene skal koges i vand med lidt salt, indtil de er kogt færdige. Kom herefter risene i en si og skyl dem under koldt vand, indtil de er helt kolde.

Æggene skal koges – jeg koger dem i 6-7 minutter, da jeg godt kan lide dem blødkogte (helst 6 minutter)

Til dressingen blander du creme fraiche, mayonnaise, dild, salt og peber godt sammen og smager den til. Kom nu lidt mælk i for at gøre dressingen lidt tyndere (dette er dog valgtfrit – jeg elsker blot at kunne komme dressing lidt over det hele uden at bruge for meget)

Flutet skal varmes i ovnen eller på en rist.

Fordel nu tunen på to tallerkener.

Kom rød peberfrugt, rødløg, salat og majs på.

Kom 1 æg skåret op på hver tallerken med lidt salt og peber over.

Kom smør på et par skiver brød til hver tallerken.

Kom lidt kolde ris i midten på hver tallerken.

Sidst men ikke mindst kom lidt dressing over det hele.

Nemt og lækkert! Velbekomme 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *