Flødekartofler er min favorit måde at få kartofler på. De bages i den mest cremede sauce, indtil kartoflerne er møre og lækre. Jeg synes, at det her er en af verdens bedste opskrifter på flødekartofler. De er nemme at lave og så er de elsket af alle. Nyd disse flødekartofler til hamburgerryg, frikadeller, en god bøf eller lige det, som du har lyst til.

Jeg har også prøvet at lave dem med søde kartofler, og jeg har prøvet af lave en udgave med whiskysauce (som smager himmelsk), en anden udgave med karrysauce (mums) og en tredje udgave med pikantost (haps!). Jeg laver dem også til tider med kartoffelskiverne på højkant og pensler dem med olie og det gør toppen så lækker og sprød. Du kan finde alle mine opskrifter på fløde kartofler lige HER.

Tips til verdens bedste flødekartofler

Jeg laver altid en opbagt sovs, da jeg synes at det giver de aller bedste flødekartofler.

Jeg tilføjer cheddar i denne opskrift, da det gør saucen ekstra cremet. Du kan bruge anden ost f.eks. gouda.

I denne opskrift har jeg tilføjet timian, fordi det går super godt sammen med cheddar, men du kan nemt bruge andre krydderier eller bare nøjes med salt og peber.

Hvad kan man servere til flødekartofler?

Jeg har nogle lækre opskrifter på bloggen, som vil gå godt til. Blandt andet kalvecuvette, oksecuvette med hvidløg og sennep eller en lækker mør nyretap.

Flødekartofler Med Ostesauce - De Bedste Flødekartofler Hvad gør fløde kartofler ekstra gode?

Denne udgave gøres ekstra god med ost i sovsen. Men det der virkelig gør min opskrift lækker er den opbagte sovs. Det sikre mega cremede flødekartofler.

Flødekartofler Med Ostesauce - De Bedste Flødekartofler

Flødekartofler Med Ostesauce - De Bedste Flødekartofler
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Flødekartofler Med Ostesauce - De Bedste Flødekartofler

De bedste og mest cremede flødekartofler i en sauce med en smule cheddar for at gøre dem ekstra lækre. 
Ret Flødekartofler, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Keyword Flødekartofler, Kartofler, Ost
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Snit kartoflerne i tynde skiver og kom dem i et fad.
 • Smelt smør i en gryde og tilføj mel og bouillonterninger. 
 • Rør i det i 30-60 sekunder og tilføj så fløde lidt ad gangen.
 • Når alt fløden er i, så tilføjes mælk.
 • Lad saucen tykne, imens der røres. 
 • Tilføj nu timian og cheddar.
 • Når osten er smeltet så smages saucen til med godt med salt og peber.
 • Hæld saucen over kartoflerne.
 • Bag flødekartofler i ca. 60 minutter eller indtil kartoflerne er færdige.
 • Velbekomme.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Flødekartofler Med Ostesauce - De Bedste Flødekartofler Flødekartofler Med Ostesauce - De Bedste Flødekartofler Flødekartofler Med Ostesauce - De Bedste Flødekartofler