Det er anden dag i finaleugen og konkurrence spidser til. I dag får vi besøg af 3 madanmeldere. I dette indlæg skriver jeg om dag 2 i finaleugen, hvor jeg, Danni, Stephanie, Elisabeth og Jacob dyster om en direkte plads i finalen.

Jeg er meget spændt på dagen i dag. I sidste sæson var der 3 kokke på besøg, som skulle smage deltagernes mad. Her skulle de kunne lave mad på 75 min og herefter 15 minutter til servering. De skulle vise, at de kunne lave 6 ens serveringer. Jeg tror derfor, at det bliver det samme i dag, så jeg glæder mig helt vildt! Tænk at få så lang tid i køkkenet?!

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Vi træder alle ind i studiet og foran dommerne står der en klokke. Under klokken er der en tom tallerken. Vi skal lave en fri ret (så langt så godt, mon mine tanker holder stik?), vi skal lave 6 servering (okay, okay, nu ligner det noget!) og vi får 45 minutter at lave mad i og herefter 25 min til at færdiggøre og servere (øh what? Det er ikke 75 + 15 min! Shit). Det ses også, da vi får beskeden omkring den tid vi har. Min mund bliver lidt skæv, da de siger 45 min. Jeg havde nogle idéer, som jeg måske skal gentænke, hvis jeg skal nå det hele.

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Tiden starter og jeg prøver at være taktisk. Hvordan kan jeg servere et protein som hovedelement uden at tænke på tilberedning, og herved spare tid og ikke bekymre mig i de 25 minutters klargøring og servering? Jeg vil samtidig gerne vise min udvikling i MasterChef og vise hvad jeg har lært. Jeg vælger derfor at lave en ret stærkt inspireret af den, som Thorsten Smidt lavede i MasterClass 2. Her lavede han frisk ost, rå knivmuslinger, en sauce på hvidvin og muslinger, syltede sennepsfrø og rå kinaradiser.

Jeg vil gerne give retten mit eget twist. Jeg laver derfor frisk ost, rå knivmuslinger, sauce på skaldyr (så den smager lidt mere af bisque), hjemmelavet kørvelolie, rå kinaradiser og for at tilføre syre til retten, så sylter jeg også nogle kinaradiser. Til sidst topper jeg retten med lidt lækker kaviar. Min plan er at lave små kræmmerhuse af de friske kinaradiser, og så lave en form for blomst i min tallerken.

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Tiden flyver afsted. Jeg havde slet ikke med i mine beregninger, hvor mange knivmuslinger jeg skal åbne og gøre klar! Hver person skal gerne have 5-6 knivmuslinger, så jeg skal åbne 36, pyha!

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg får sat min kørvelolie over, min sauce med skaldyr står og simre, og basen er gjort klar. De rå kinaradisser er skåret, og jeg gør en syltelage klar til halvdelen.

Jeg laver dobbelt portion af friskosten, men hvad der ikke kommer med i afsnittet er faktisk, at jeg taber halvdelen af osten, da jeg skal have vallen fra! Det er derfor, at jeg under de 25 minutter siger, at jeg overvejer at blande med flødeost for at have noget ost til servering.

De 45 minutter er ved at være gået. Min kørvelolie er klar, de syltede kinaradiser er på køl, de friske kinaradiser er på is, saucen er sat i køleskabet og mangler blot at blive smagt til og skummet med fløde. Friskosten er på køl, og skal smages til og piskes op senere. Jeg gør derfor lidt rent i køkkenet, så jeg har et rent køkken til servering.

Vi går til pause, får lidt at spise og snakker om hvad hinanden skal servere for dommerne og gæsterne. Vi er alle spændte! Vi trækker desuden lod om hvem der skal servere først og herefter. Danni skal starte, jeg er nummer 2, så Jacob, Stephanie og til sidst skal Elisabeth i køkkenet.

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Vi kommer ind i studiet igen og vi bliver præsenteret for de 3 madanmeldere! Helle, René og Ole. De er ret skræmmende med alt deres erfaring. De har bare så meget erfaring, og de ved hvad de vil have. De 3 madanmeldere fortæller lidt om hvad de søger i en ret, og hvad de kigger og smager efter, så det er med at lytte godt efter. Selvom René siger, at han ikke vil have noget skjult, så vælger jeg alligevel at gå med mine tanker omkring min anretning og lave en form for blomst af kinaradiser ovenpå knivmuslingerne.

Danni sættes i gang i køkkenet først, og vi kan følge med fra balkonen. Det er hårdt at se Dannis æggeblommer går i stykker, men samtidig så er han hurtig i køkkenet, så han skal nok komme igen! Det er vildt at se ham arbejde, fordi han virkelig er i fokus og ser ud til at have 110% styr på det. Efter Danni har været i gang i halvdelen af tiden, så kan jeg ikke følge med mere, da jeg selv bliver sat i gang. Det føltes lidt som en stafet, selvom vi er i vores egne køkkener. Nu skal jeg bare holde fuld fokus!

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Min sauce skal varmes op, røres med fløde og skummes op. Mine knismuslinger skal saltes. De syltede kinaradiser skal dryppes af og det samme skal de rå, så der ikke løber væske ud på tallerkenen. Friskosten skal piskes op og jeg ender med at piske den med lidt fløde og smage den til, så det stadigvæk er hjemmelavet friskost uden andet osteprodukt blandet i. Derudover så skal jeg selvfølgelig anrette… Er du vimmer jeg har travlt!

Mine tanker går på at lave en blomst af rå kinaradisser på toppen. Forme dem til kræmmerhuse og sætte dem tæt sammen, men jeg kan hurtigt se, at den idé må jeg sadle lidt om med, da der simpelthen ikke er nok tid. Jeg vælger derfor at nøjes med 3 kræmmerhuse til hver servering. I bunden på en tallerken kommer jeg friskost, så 5-6 knivmuslinger, nogle stykker syltet kinaradiser og herefter de 3 kræmmerhuse ovenpå. Så skal olien dryppes over og jeg anretter med kaviar. Da der er 3 minutter igen, så skummer jeg min sauce op og hælder den på en kande, så den kan hældes i tallerkenerne, da der er 2 minutter igen.

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Nu skal der serveres og jeg er meget spændt. Vi må ikke være i rummet, når de smager, så jeg har ingen anelse om hvad de vil synes om min ret. Men uanset hvad så er jeg virkelig stolt af min ret og anretning.

Efter jeg har serveret, så har jeg svært ved at holde fokus på Jacob, Stephanie og Elisabeth i køkkenet, fordi jeg ikke kan tænke på andet end hvad dommerne og anmelderne har at sige om min ret? Er jeg videre? Er jeg ude? Hvad tænker de? Det er meget nervepirrende at vente så lang tid.

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 2 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Vi aner ikke hvad dommerne eller madanmelderne har sagt om vores retter. Så det var sjovt at se afsnittet hertil aften, og se hvad de synes om min ret inde i rummet, hvor de spiste vores mad. Jeg sad med et stort smil, da Ole sagde han elskede balancen i min ret og hele bordet generelt virkede glade for min ret. Det varmede godt nok!

Madanmelderne er gået, dommerne har læst hvad de har skrevet, og det er nu tid til at finde en vinder af dagen, som går direkte til finalen.

Castberg starter med at sige, at de alle 6 var enige om vinderetten og én har i den grad excelleret i denne konkurrence. Castberg læser så anmeldernes kommentarer op om vinderretten.

Helle: Som en god sommerdag med frisk vind og havets fedme i en salt forbindelse af hav.

Ole: En sart elegang livlig blomst.

René: Frisk og fornemt afstemt ret. Visuel sirlig og frisk.

Helle skriver om havet og vi er 3, som har et element fra havet, så den står i mellem Danni, Elisabeth og jeg. Det er virkelig nervepirrende. Jeg håber sådan, at det er mig!

Castberg siger mit navn, og jeg kan ikke fatte det. Jeg kigger meget ned i jorden og siger meget lavt “tak”. Tårer er der ingen af, fordi jeg simpelthen ikke har fattet det. Mig i finalen? Det er simpelthen så stort! Nu er jeg så tæt på trofæet og pengene, som virkelig vil kunne ændre mit liv.

Vi skal desværre også sige farvel til en i dag, og det blev Elisabeth. Jeg glæder mig til at følge hendes drøm om at åbne en café i Thy med lækker mad og skønne desserter!

I morgen skal Danni, Jacob og Stephanie køre service hos Kong Hans. Jeg ville rigtig gerne have prøvet at køre service, men samtidig er det rart at kunne sove i morgen og få hvilet kroppen lidt. Ens tanker og følelser er alle vegne i MasterChef og søvn er der ikke meget af.

Jeg glæder mig til at se dem i køkkenet hos Kong Hans i morgen. De er alle 3 seje mennesker!

Tusind tak, fordi I hepper med derhjemme og læser med her!

På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.