Fetacreme med tomater nyder vi gerne som en slags dip med ristet brød til. Den kan dog også nydes som tilbehør til f.eks. en skøn salat og grillet kylling og andet lækkert.

Prøv denne skønne kombination af cremet feta og saftige tomater! Min lækre opskrift på fetacreme med tomater er en let og smagfuld dip, der kan nydes med brød eller grøntsagsstænger. Denne enkle og velsmagende opskrift er perfekt til både hyggelige sammenkomster og som snack.

Denne tomatsalat på toppen af fetacremen er virkelig en sommerret for os. At nyde den udenfor i solen med noget koldt at drikke – det er bare fantastisk.

Prøv også tomatsalat med feta.

Opskrift på fetacreme med tomater

Fetacreme Med Tomater
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Fetacreme Med Tomater

Fetacreme med tomatsalat og semitørrede tomater – nydes som dip til brød eller som tilbehør til f.eks. tapas.
Ret Fetacreme, Tomatsalat
Køkken Dansk, Fusion
Keyword Feta, Tomater
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Fetacreme

Topping

Til servering

 • ristet brød

Sådan gør du

 • Skær cherrytomater i halve og hak rødløg og persille fint.
 • Pres hvidløg.
 • Rør tomaterne med rødløg, persille, hvidløg, olie, citronsaft og de semitørrede tomaer + olie fra dem.
 • Smag mikset godt til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
 • Stil mikset på køl – gerne i en times tid.
 • Kom feta, oregano, salt og peber i en foodprocessor (eller over 2 gange i en minihakker) og kør mikset til en creme. Hjælp evt. fetaen ned en gang i mellem med en ske (imens maskinen er slukket). Kør endelig ikke cremen for længe – jo længere den kører desto blødere/tyndere bliver den.
 • Rist det ønskede brød til.
 • Kom alt cremen i en stor skål eller fad og top med alt tomatmikset – lad dog evt. noget af væsken, som tomaterne har afgivet, blive tilbage.
 • Top evt. med ekstra persille.
 • Velbekomme.

Noter

Fetacremen kan fint holde 3-4 dage på køl og tomatsalaten kan også fint holde sig et par dage. Begge dele kan derfor fint laves dagen før MEN lad være med at samle retten før servering. 

Tips til retten

Fetacremen kan fint holde 3-4 dage på køl og tomatsalaten kan også fint holde sig et par dage. Begge dele kan derfor fint laves dagen før MEN lad være med at samle retten før servering. 

Hvad kan man servere til fetacreme med tomater?

Friskbagt brød eller pitaflad kan skæres i skiver eller halve og dyppes i den cremede fetacreme for en simpel og velsmagende oplevelse.

Grøntsagsstænger som gulerødder, agurker og peberfrugter kan også være ideelle til at dyppe i fetacremen, da de tilføjer friskhed, sprødhed og lækker smag.

Fetacremen kan også fungere smørrelse eller topping til kiks eller pandestegt brød, der tilføjer en knasende element til kombinationen.

Endelig kan du bruge fetacremen som en fyldig sauce til pastaretter eller som en smagfuld del af en wrap eller sandwich – både fetacremen og tomaterne er perfekt til dette!

Fetacreme Med Tomater

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest