Jeg elsker toast, jeg elsker tunmousse… Denne amerikanske kombination af disse to ting hedder en tuna melt. Det er virkelig en lækker kombination og noget jeg kunne spise hver dag – så godt smager det 😀

Jeg laver min tunmousse uden fløde, smør og husblas. Jeg kan bedst lide denne version, men du er mere end velkommen til at bruge din egen opskrift selvfølgelig 😀 Nogle laver også tuna melts med tunsalat i stedet for tunmousse, hvilket også er rigtig lækkert.

Jeg har valgt at servere en lækker dip til med karse og rødløg, fordi jeg elsker at spise en varm sandwich/toast og dyppe i en lækker kold dressing/dip, men det er helt valgfrit! Denne tuna melt er også helt fantastisk uden dyppelse.

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Du kan finde masser af andre opskrifter på toast på bloggen lige HER.

De Bedste Tuna Melts Med Hjemmelavet Tunmousse og Ost De Bedste Tuna Melts Med Hjemmelavet Tunmousse og Ost

Sådan laves de:

Vil du hellere se mig lave disse tuna melts på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

De Bedste Tuna Melts Med Hjemmelavet Tunmousse og Ost
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

De Bedste Tuna Melts Med Hjemmelavet Tunmousse og Ost

Hvis du ikke har smagt en tunamelt, så er du bestemt gået glip af noget. De smager himmelsk! Jeg elsker at servere med en skøn dip til, men de er absolut også lækre alene uden dip!
Ret Aftensmad, Frokost
Keyword Sandwich, Toasts, Tunamelt
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 6 Toasts

Ingredienser

 • 12 skiver brød (toastbrød, sødmælksbrød eller hvad du nu har lyst til)
 • Smør blødt
 • Frisk revet cheddar fra blok (jeg river selv fra en blok på den fine side af mit rivejern - men du kan selvfølgelig også købe færdigrevet, jeg synes bare at friskerevet smager bedst og smelter bedre)
 • 2 dåser tun i olie drænet (140 gram drænet vægt per dåse (så 280 gram tun i alt). Jeg bruger altid tun i olie, men du kan også bruge tun i vand)
 • 2 dl creme fraiche
 • dl mayonnaise
 • 1 spsk citronsaft
 • Salt og peber

Dip

Sådan gør du

Dip

 • Bland rødløg, karse, creme fraiche og mayonnaise sammen.
 • Smag det til med salt og peber.

Tunmousse

 • Rør tun sammen med creme fraiche, mayonnaise og citron.
 • Smag det til med salt og peber.

Selve melten

 • Smør alle brødskiver med smør.
 • Vend 6 af dem, så smørsiden vender ned ad.
 • Kom revet cheddar på de 6 skiver.
 • Kom så tunmousse på dem.
 • Slut så af med lidt mere cheddar og kom den anden skive brød ovenpå med smørsiden op ad.
 • Disse melts er nu klar til at komme i en paninigrill, i en toastmaskine eller blive stegt på en pande.
 • Når de er gyldne, så er de klar til at blive serveret med dippen.
 • Velbekomme.

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂

De Bedste Tuna Melts Med Hjemmelavet Tunmousse og Ost