Det er virkelig den bedste opskrift på pandestegte kartofler! De er så sprøde og lækre. Stegt i en blanding af olie og klaret smør og hold nu op de er bare gode! Du kan krydre dem, som du ønsker. De er gode bare med salt men de er også lækre med f.eks. paprika, pomfriteskrydderi, friske urter osv.

Jeg elsker at arbejde med kartofler, fordi det er en billig ingrediens og du kan gøre så meget ved den. De kan steges, friteres, koges, blendes, moses osv! De kan serveres bløde, sprød, knasende, faste, kolde, varme osv.

Du kan finde alle mine opskrifter med kartofler lige HER. Der finder du blandet andet kartoffelsalat, hasselback kartofler, flødekartofler, chips, ovnbagte kartofler, kartofler i lækre saucer, kartoffelbake, pomfritter og meget andet.

Tips til disse pandestegte kartofler

I stedet for salt kan du krydre dem med andre krydderier.

Du kan også godt stege dem i rent olie, men klaret smør og olie giver det bedste resultat.

Disse kartofler er lækre alene som en snack (lige som du vil nyde pomfritter), men de er selvfølgelig også lækre som tilbehør til en god bøf, burger, stegt fisk osv.

De Bedste Pandestegte Kartofler - Sprøde Pandestegte Kartofler De Bedste Pandestegte Kartofler - Sprøde Pandestegte Kartofler De Bedste Pandestegte Kartofler - Sprøde Pandestegte Kartofler

De Bedste Pandestegte Kartofler - Sprøde Pandestegte Kartofler
Udskriv Pin Opskriften
4.25 fra 4 stemmer

De Bedste Pandestegte Kartofler - Sprøde Pandestegte Kartofler

Det her er den bedste opskrift på pandestegte kartofler! De er så sprøde og smager fantastisk!
Ret Aftensmad, Kartofler, Tilbehør
Keyword Kartofler, Pandestegte Kartofler, Stegte Kartofler
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Sæt en gryde over med vand og salt i og lad det komme op og koge. 
  • I mellem tiden skæres kartoflerne i ønskede stykker. Jeg skar dem i lidt forskellige størrelser i dag, men min favorit er store tern (1½-2 cm).
  • Hvis du skærer dem i 2 cm stykker, så skal de koge i 10 minutter og herefter skal de drænes. 
  • Kom 250 g smør i en gryde og smelt det langsomt. Når vallen synker til bunds (det hvide) så hælder du det klaret smør over i en skål (vallen skal vi ikke bruge).
  • Kom ½ olie og ½ smør på en stor pande og varm det op. Kom cirka smør og olie i, så panden er dækket med cirka 5 mm.
  • Steg nu kartoffelfirkanterne indtil de er flotte gyldne hele vejen rundt - det tager cirka 10-12 minutter.
  • Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle og drys med salt.
  • Disse sprøde lækre kartofler er nu klar til servering.
  • Velbekomme. 
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

De Bedste Pandestegte Kartofler - Sprøde Pandestegte Kartofler De Bedste Pandestegte Kartofler - Sprøde Pandestegte Kartofler