Kylling, Chorizo Og Mandler I Fad

Kylling, Chorizo Og Mandler I Fad

Denne her ret?! Den er simpelthen bare så lækker! Nem at lave og fyldt med smag! Chorizo, kylling og mandler smager så skønt sammen.

Opskriften her blev skrevet i 2015, men jeg har nu (april 2018) fået filmet en dansk video af denne opskrift til min danske youtube kanal. Vi elsker denne her ret. Den er nem at lave og fyldt med masser af smag. Min mor har lavet en lignende ret mange gange, da jeg stadig boede hjemme. Hun lavede også retten til gæster. Den var altid et hit.

6 personer
Du skal bruge:
600 gram kyllingbryst
500 ml fløde
600 ml mælk (jeg bruger minimælk)
6 store porrer
2 store løg
100 gram mandler
80 gram chorizo i skiver
3 bouillon terninger (jeg brugte grøntsagsterninger)
1 tsk peber
3-4 tsk salt

Olie til stegning

Ris til servering

Sådan gør du:

Vil du hellere se mig lave retten på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Opskriften her på bloggen er fra 2015, men jeg har fået filmet retten til min danske youtube kanal i april 2018. Retten er simpelthen for lækker til ikke at få en plads på min youtube kanal 🙂

Hak porrer og løg i mindre stykker og hak mandlerne groft.

Skær kyllingebrysterne ud i mindre stykker, men ikke for små (se evt video for størrelsen). Steg kyllingen med lidt salt og peber og lidt olie i en stor gryde. Når kyllingestykkerne har fået lidt farve, så tages stykkerne op af gryden – de behøver ikke være gennemstegt, da de kommer i ovnen senere.

Brug så den samme gryde til at stege porrer og løg. Steg dem i 5-7 minutter.

Kom nu mælk, fløde og bouillonterninger i.

Så salt og peber.

Lad det hele blive varmet så meget op, at bouillonterningerne bliver opløst, men det skal ikke koge.

Smag evt det hele til med mere salt og peber.

Tag gryden af varmen, når bouillonterningerne er opløst og hæld de hakkede mandler i.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom porrer og løg blandingen i et stort fad.

Læg kylligstykkerne ovenpå og giv dem et tryk ned i.

Kom så chorizo skiverne på toppen.

Kom fadet i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.

Serveres med ris.

Velbekomme!

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

IMG_7359 IMG_7363

 2 thoughts on “Kylling, Chorizo Og Mandler I Fad”

 • Hej Julia

  Hvor hyggeligt at det er dig der har denne blog. Søgte efter opskrift med kylling og mandler og faldt over denne som ser rigtig lækker ud. Da jeg læste nærmere igennem så jeg at det var dig som vi lige nu følger i Masterchef 🙂

  Jeg kan rigtig godt li’ kyllingeretter med hele stykker med skind og ben. Tror du at man kan bruge det til denne ret og så selvfølgelig stege det i længere tid eller giver det længere tid i ovnen?

  Mange hilsener
  Stine

  • Hej Stine!

   Dejligt du fandt bloggen her 😀 Det er en meget våd “sauce”, så skind vil bare blive slatten og kedeligt. Så skal det være fordi du laver retten uden kylling – altså laver f.eks. kyllingoverlår i et fad i ovnen ved siden af og først kommer det på, når retten serveres. Jeg vil sætte kyllingoverlår i ovnen 10-15 minutter før fadet med sauce, grønt og chorizo skal i ovnen, så det får 30-35 minuttter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *