En super lækker og sprød snack – som både kan serveres varm og kold. De kan derfor nemt forberedes dagen i forvejen. Jeg elsker simpelthen feta og butterdej sammen!

12 stænger
Du skal bruge:

1 plade butterdej
Puck ost (eller anden feta) (jeg brugte cirka 250 gram)
1 stor håndfuld hakket persille
3 fed hvidløg
60 gram smeltet smør

Let pisket æg og sesam

Sådan laves de:

Du kan også se mig lave stængerne på video! 🙂 

Du finder videoen på min danske youtube kanal lige HER

Det nemmeste er faktisk hvis du ser min video, da jeg viser alle trin og det er lidt svært at forklare på skrift, hvordan du gør 🙂 . Butterdej kan åbne sig i ovnen, hvis stængerne ikke lukkes helt, dog kan de fikses, hvis det sker og det fortæller jeg også om i videoen 🙂 Hvis du dog ikke orker at se min video, så kommer fremgangsmåden her, men igen, jeg anbefaler at du ser min video:

Bland smør, persille og hvidløg sammen. Pensel det ud over hele butterdejspladen.

Skær fetaen i lange stænger (se evt min video for størrelse). Jeg brugte 12 stænger.

Og læg dem på butterdejspladen med god mellemrum i mellem (6×2 stænger – så 6 stænger på langs med 1-2 cm til kanten og yderligere 6 stænger ovenover med 1-2 cm til den anden langsidekant).

Skær nu rundt om alle fetastykkerne og sørg for at alle får samme mængde butterdej. Hvis du ikke har nok butterdej til hvert stykke, så kan de ikke lukkes. Luk dem herefter ved at samle butterdejens kanter omkring fetastykkerne – luk dem godt.

Placer dem alle på en bageplade med lukkesiden nedad.

Pensel dem med æg og drys med sesam.

Bag dem i ovnen i 18-20 minutter ved 180 grader varmluft eller indtil de er godt gyldne. Hvis de åbner sig i ovnen, så kan du så snart de er færdige bruge to skeer eller andet til at presse siderne sammen og under fetaen igen. Lad dem herefter køle helt ned, så butterdejen sætter sig, så har du faktisk ganske fine stænger igen 🙂 Så fat mod, hvis du ikke har lukket dem ordentlig. Det kan fikses!Og hvis du gerne vil servere dem varme, så kan du lune dem i ovnen.

De kan serveres både varme og kolde.

Velbekomme!