Brændte mandler på den helt klassiske måde. De tager ingen tid at lave og smager af jul. De kan laves med masser af forskellige smage.

Jeg elsker brændte mandler. Der er intet som et julemarked eller gågade og gå forbi en bod med mandler der hygger sig i sukker. Den søde duft – åh, den kan noget. Der er derfor heller ikke noget som brændte mandler i eget køkken. Det dufter og smager af jul.

Brændte mandler kan holde sig længe. Du kan derfor sagtens lave en stor portion og gemme eller bruge som værtindegave i et fint patentglas.

Prøv også brændte mandler med kakao.

Du kan også se mig lave dem på YouTube her.

Opskrift på brændte mandler

Brændte mandler - brændte mandler opskrift - opskrift på brændte mandler
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Brændte Mandler

Lækre hjemmelavede brændte mandler
Ret Brændte mandler
Køkken Dansk
Keyword Mandler
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 17 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom bagepapir på en bordplade, så du er klar til at fordele de færdige brændte mandler.
  • Kom alle 3 ingredienser i en gryde eller på en pande.
  • Vandet skal op og koge, og rør i det i ny og næ.
  • Vandet vil begynde at forsvinde lige så langsomt og på et tidspunkt vil hele mikset været helt tørt, fordi vandet er væk. Rør godt i det nu.
  • Efter kort tid, så vil sukkeret begynde at smelte og nu skal de vendes godt rundt, da det hjælper sukkeret med at sidde fast på mandlerne. Der ønskes brændte mandler, som dem man køber på markederne.
  • I løbet af et minut eller 2, så sidder alt sukkeret fast på mandlerne og de skal nu af varmen og fordeles på bagepapiret.
  • Lad dem køle helt og så er de klar til at blive serveret.
  • Velbekomme.

Noter

Mandlerne kan nemt holde sig en måneds tid på patentglas.

Tips til opskrift

De kan laves på mange måder. Dette er den helt klassiske, men du kan nemt tilføje andre smage. F.eks. vanilje, kanel, lakrids, kakao eller prøve med andet en vand – f.eks. Baileys.

De kan sagtens holde en måneds tid på patentglas, men så anbefaler jeg også at lave en kæmpe portion for de forsvinder som dug for solen!

Sådan laver jeg brændte mandler

Brændte mandler
Brændte mandler

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!